Ets Emile Claus

02/04/13 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:18

Bron: Knack Weekend

beste, Al geruime periode ben ik in het bezit van een (volgens de familie Claus, fam. van Emile Claus) ets van Emile Claus 1875. Claus is dus derhalve ook nog eens verre familie van mij. Mijn moeder, Cecilia Claus, dochter van Roger Claus, neef van Emile Claus. Deze ets is gesigneerd met Emile Claus 1875. graag wil ik weten of deze ets een echte Claus is en wat de waarde van deze ets is... hartelijke groet, Hilde Casteleyn

Ets Emile Claus

Emile Claus.

De Vlaamse kunstschilder Emile Claus (Sint-Eloois-Vijve 1849 - Astene, 1924) hoort vanzelfsprekend thuis in de streek van Sint-Martens-Latem, de streek aan de Leie waar zoveel schilders leefden en werkten, van de tweede helft van de 19de eeuw tot het midden van de 20ste eeuw. Emile Claus studeerde aan de Koninklijke Academie van Antwerpen. In 1883 vestigde Emile Claus zich te Astene. Enkele jaren later reisde Claus onder meer naar Parijs waar hij onder de invloed kwam van het Franse Impressionisme.

Parijs.

Hij nam ook deel aan Parijse kunstsalons en oogstte er succes. Claus reisde veel, onder meer naar de States en Engeland. Hij is vooral bekend als kunstschilder van heel gevoelige, impressionistische werken. Daarnaast maakte Emile Claus ook een reeks etsen. Indien dit een ets is, kan ik niet zo goed zien op basis van de onduidelijke foto, dan ligt de waarde rond de 500 euro. Het is immers niet zo'n karakteristiek werk van de kunstenaar. Mocht het een simpele druk zijn (uit een map of boek) dan heeft het geen waarde.

Onze partners