Blikken Snoeptrommel Van Melle

07/09/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 06/09/13 om 23:59

Bron: Knack Weekend

Geachte Heer, Dit is een Toffees blik dat gemaakt werd tussen 1925-1928 door Van Melle's. Het is een hoog rechthoekig blik met afgeronde hoeken. Het blik is rijk versierd met florale motieven. Op het deksel is een veld te zien met het opschrift "JE MAINTIENDRAI". Rondom zijn verschillende vogels afgebeeld, waaronder een pauw en een ara. De achterzijde draagt het logo van Van Melle. Ik hou van deze blikken dozen en heb bewondering voor de afbeeldingen. Ik bewonder de vormgeving en lijnvoering. Ik wil ze dan ook goed onderhouden. Ik heb er zo 2 dezelfde in mijn bezit. Kan u hiervan een prijsschatting maken? Hartelijk dank, Rik

Van Melle.

Dit is inderdaad een mooie snoepjestrommel van de Nederlandse fabrikant Van Melle. Op hun site vind je meer info over het bedrijf Van Melle: www.vanmelle.nl.

Na 1900 werden veel koekjes en snoepen in blikken trommels verpakt, voorzien van zo'n drukdecor. Deze Van Melle doos is een mooi voorbeeld. Deze dozen zijn gezocht en ideaal om te gebruiken. Alles hangt af van de plaats waar je zoiets vindt. Bij de gespecialiseerde brocanteur tel je er al snel 20 euro of wat meer voor neer, op een rommelmarkt misschien amper een paar euro. Maar de jacht op oude blikken is groot. De staat speelt een rol, in slechte staat zijn ze moeilijk verkoopbaar.

Lees meer over:

Onze partners