antieke Schweppes reclame

12/11/12 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Bron: Knack Weekend

Geachte, zou u mij meer kunnen vertellen over de schweppesreclame in bijlage. Deze is nog van mijn overgrootouders geweest en moet zo'n 100 jaar oud zijn. Hartelijke dank ! Met vriendelijk groeten Leen Rombouts

antieke Schweppes reclame

Schweppe en Schweppes.

Wat een leuke lithografische prent, inderdaad een reclame voor Schweppes! Het drankje is ook veel ouder dan je zou denken. Johan Jacob Schweppe (1740 - 1821) was een Duitse, maar in Zwitserland genaturaliseerde horlogemaker! Maar horlogemaker Johan Jacob Schweppe was ook amateur wetenschapper. En hij experimenteerde onder meer met koolzuurhoudend water. Zo ontstond het drankje Schweppes waar wie nu nog steeds van genieten. Johan Jacob Schweppe ontwikkelde de Schweppes al in 1783, want toen stichtte hij de Schweppes Company die in 1792 verhuisde naar Londen.

Deze afficheprent stamt uit de Dolle Jaren Twintig en stelt een soort casino uit waar elegante lui lekker tafelen. Ik weet niet of de Schweppesprent volledig is en heb ze ook niet teruggevonden. Een waarde van om en bij de 200 euro lijkt me redelijk.

Onze partners