Antieke Koffer Louis Vuitton

Beste heer, van mijn ouders kreeg ik deze kist. De moeder van mijn overgrootmoeder kocht deze waarschijnlijk aan in Parijs ( vanwaar ze afkomstig was). Toen ik de kist wat beter bekeek zag ik binnenin het etiket van Louis Vuitton met als nummer 25593. Kan u me hier iets meer over vertellen? Wanneer zou de kist gemaakt zijn? Wat is de waarde van de kist? Met uitzondering van het etiket kan ik nergens aan zien dat het een Louis Vuitton is. Dank op voorhand!

Louis Vuitton.

In 1854 vestigde Louis Vuitton zich in Parijs als malletier, dus kofferbouwer. Dat was een apart beroep, uiteraard, want het vervaardigen van dergelijke reiskoffers was een kunst op zich. Deze Louis Vuitton koffer heeft wellicht een stuk van de wereld gezien, want dergelijke koffers waren echte reiskoffers die via de trein of het stoomschip de wereld afreisden. In 1896 introduceerde Louis Vuitton het merk met zijn initialen, L en V. Het kan best zijn dat uw koffer ouder is.

Vuitton.

Oude reiskoffers vind je eigenlijk bij de vleet. In oude herenhuizen staan de zolders er vol van. Het zijn ideale dozen om iets in op te bergen. Meestal waren ze ook vrij waterdicht door een bekleding met leder of toile. Doorsnee koffers zonder merk hebben weinig waarde. Kijk op het net en je vindt ze voor een prikje, 50 à 100 euro. Maar de antieke koffers van beroemde merken zijn wel veel waard. Om welke merken gaat het? Bijvoorbeeld Vuitton, Goyard, Moynat, Haskell Brothers, Leatheroid, Clinton, Oshkosh, Molloy…

Het is niet makkelijk om deze koffer te schatten. Vuittonkoffers met de typische Vuitton bekleding zijn zeker meer in trek. Maar wellicht heeft ook deze koffer een hoge verzamelwaarde, vermoedelijk meer dan 1000 euro. U zult uw licht nog eens moeten opsteken op de diverse informatiesite of foto’s sturen naar een of andere site of veilinghuis. Het is sowieso een leuk verzamelobject!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content