Antieke Brandkast Louis Philippestijl

13/04/15 om 10:13 - Bijgewerkt om 10:13

Bron: Knack Weekend

Mijn oma heeft al heel lang een brandkast bij haar thuis staan (en die al gebruikt werd door de ouders van mijn grootvader). Ik ben zelf al op kapaza en aanverwanten op zoek gegaan naar een passende prijs om deze brandkast te koop te stellen, maar de prijzen zijn erg uiteenlopend.

Kunnen jullie hiervoor een richtprijs bepalen (al is deze onder het grootste voorbehoud) of hebben jullie tips om deze te koop te stellen?

Bedankt.

Antieke Brandkast Louis Philippestijl

Antieke Brandkast Louis Philippe © d

Antieke Brandkast.

Tot voor de 19de eeuw had je vooral brandkoffers, ijzeren koffers met verschillende sloten, waarin waardepapieren en geld konden worden opgeborgen. Midden 19de eeuw worden dit soort brandkasten populair. Het gaat letterlijk om een kast, want het meubel lijkt immers op een buffetkast. Origineel leek deze brandkast daar nog beter op, want de witte beschildering is niet origineel. Deze brandkast was oorspronkelijk berschilderd in imitatie mahonie, faux bois dus. Er lag vermoedelijk ook een marmeren dekplaat op, waardoor de kast op een echt Louis Philippe meubel leek. Zoiets stond uiteraard in het bureau. Echt zeldzaam zijn deze brandkasten niet. Hoewel er natuurlijk ontzettend veel verdwenen zijn in het oud ijzer! Weinig mensen hebben er belangstelling voor en zeker de brocanteur niet die zoiets loodzwaar niet graag verhuist. De waarde van deze kast, niet geheel orgineel meer, ligt rond de 150 euro. Het is natuurlijk wel het bijhouden waard, want zoiets is best leuk en decoratief!

Onze partners