Anna Deweert Cogen

Geachte Heer Swimberghe, Dit is ook een schilderijtje van Anne De Weert. We vinden het niet zo mooi, maar misschien heeft het enige waarde? Bij voorbaat dank.

Anna Deweert en Anna Cogen.

Toch is het niet van een onbekende kunstenares! Mocht het wat worden opgefrist, dan oogt het beslist een stuk bevalliger. Het zou dus zijn van Anna De Weert, geboren Anna Cogen (Gent, 1867 – 1950). Ze is de kleindochter van Karel Ledeganck. Haar ooms waren kunstschilders Alfons Cogen (1842 – 1921) en FĆ©lix Cogen (1838 – 1907), beiden uit Sint-Niklaas. Anna ging trouwens in de leer bij Alfons Cogen. Ze was ook leerlinge van Gentenaar Armand Heins en impressionist Emile Claus. Ze schilderde impressionistische landschappen, stadsgezichten en interieurs. Ze was ook bevriend met twee andere bekende kunstenaressen, Jenny Montigny en Yvonne Serruys. Dit zijn allemaal bekende namen van getalenteerde kunstenaars die een rol speelden in het neo-impressionisme. Samen met haar vrienden ging ze ook werken in ItaliĆ« en aan de Azurenkust.

De waarde van dit werk schatten is niet zo gemakkelijk. Voor een werk van Anna De Weert tel je al snel enkele duizenden tot tienduizenden euro neer. Om goed te schatten zou het tableau toch even van nabij moeten worden bekeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content