Alfred Meaking servies

30/05/13 om 14:52 - Bijgewerkt om 14:52

Bron: Knack Weekend

Beste Heer Swimberghe, Wij zijn in het bezit van een servies van Alfred Meakin, Marigold Astoria Shape, England. Het zou handgeschilderd zijn (dit is te zien) en bestaat uit: koffiekan, theekan, melkpot, suikerpot, 3 broodbordjes, 12 ondertassen, 11 tassen, sauskom, groentenkom met deksel, soepkom met deksel, grote groentenschaal, 2 grote vleesschotels, 16 soepborden, 13 platte borden en 12 dessertborden. Alle hebben ze hetzelfde decor en kenteken onderaan. Kan je ons iets meer vertellen over dit servies? Eventueel ouderdom en waarde? Indien meer foto's gewenst, laat even weten. Met dank, Daniel

Alfred Meaking servies

Alfred Meaking.

Wat een mooi serviesje uit de jaren '30. Het komt uit een bekende fabriek, in 1875 gesticht door Alfred Meaking, een bekende naam in de Britse keramiekgeschiedenis. Meaking runde de Royal Albert, Victoria and Highgate Potteries in Tunstall. Hijzelf overleed in 1904; maar zijn bedrijf werd voortgezet en produceerde heel veel serviezen. Sinds 1970 maakt het bedrijf ook deel uit van de Churchillgroup.

Dit leuke servies van Alfred Meaking, met een typisch art deco lijn is wel wat waard. Op Ebay worden enkele bordjes en kopjes al snel verkocht voor 5 euro per stuk. Maak dus zelf maar de optelsom....een aardig bedrag voor een servies uit grootmoederstijd.

Lees meer over:

Onze partners