Alternatieve adresjes voor unieke kerstcadeautjes

© Puls Gallery

Wie zoekt, die vindt. En zeker met deze tips.

Voor veel mensen is de zoektocht naar kerstcadeautjes elk jaar opnieuw een – kleine – marteling. Wie nog inspiratie zoekt, vindt op Ć©Ć©n van de volgende adressen vast zijn gading.

Al voor de 7e keer brengt juwelenontwerpster Elisabeth Leenknegt jonge designers samen onder de noemer ‘Jong Bloed’. Onder andere keramiste Veerle Van Overloop, alias Fou de Feu, en tassenontwerpster Hanne Beutels zijn van de partij in de Oude Zeepfabriek in Ronse.

Net als vader Leenknegt, die zijn nieuwe glaskunstwerken op ‘Jong Bloed’ tentoonstelt, creĆ«ert ook Pia Burrick kunst met glas. Samen met onder andere kalligrafe Sofie Verscheure en handtassen- en accessoireontwerpster Dominique Dufait zet ze het evenement ‘Licht’ op. Binnen dat kader stellen vijf ontwerpsters hun atelier in de omgeving van Brugge open.

Ook in Brugge zet Quartier BricolĆ© samen met juweelontwerpster Aline Van de Plas een cadeaumarkt met handgemaakt design op. Op 19 december tussen 11 en 18 uur stellen onder andere modeontwerpster Elles De Koe en juweelontwerper Jorge Manilla Navarrete, die voor dit project speciaal een reeks van honderd ringen rond het thema ‘Pain’ creĆ«erde, in de Brugse Langestraat op nummer 50 en 51 hun werk voor.

Vrolijke Scheldestad Naar aanleiding van de feestdagen zet De Beparkte Oplage op 19 december een kersteditie vol handgemaakte cadeaus op in het Antwerpse Park Spoor Noord en steekt concept store Ra zijn winkel in een feestelijk kleedje.

Designshop 100GR design van De Winkelhaak pakt opnieuw uit met een originele dienst: omschrijf de persoon voor wie je een cadeautje zoekt in een mail en zij doen vrijblijvend een voorstel. Vind je het een goed idee, dan zetten ze het cadeau voor je klaar.

Ook Atelier Solarshop is in de Scheldestad in kerststemming: naast de hangende planten van Fedor van der Valk vind je er goodies van Mieke Willems. Bovendien kan je er tussen het kerstshoppen door terecht voor een kop thee of zelfs een heus diner, dat verzorgd wordt door Otark Productions.

Happy Brussel In Brussel haalt Puls Gallery voor het evenement ‘Happy Christmas Stocking’ keramiek van de voorbije tien jaar uit zijn stock. Daarnaast is er nieuw werk van onder andere Ann van Hoey en Lut Laleman. Of u kan terecht in de zopas geopende, 230 vierkante meter grote designwinkel La Fabrika in de Dansaertstraat.

Voor de overgang naar 2011 is het persoonlijk overmaken van wensen weer helemaal terug. Wie op zoek is naar originele kaartjes, kan terecht op ‘Cart’ART’. Het artistiek collectief ‘Libre Choix’ biedt er een ruime keuze aan artistieke postkaartjes aan.

Wilde juwelen

Ook een bijzonder juweel onder de kerstboom doet het altijd goed. Zo vind je onder de noemer ‘Op Voorraad’ kleinoden van zo’n zestig juweelontwerpers in de Antwerpse winkel Silke & the Gallery. Of toont de FranƧaise Marion Vidal haar creaties in het feestelijke decor van de Brusselse boetiek Jean-Paul Barriol.

In de galerij van Design Vlaanderen kan je wegdromen bij een bijzonder mooi gepresenteerde selectie onstuimige juwelen. ‘Wildsmuk’ brengt de juwelen-kunstobjecten van 31 ontwerpers, onder wie Peter Vermandere, Tine Vindevogel en Siegfried De Buck, samen. Tegelijk brengt Design Vlaanderen het boekje ‘Op schattenjacht’, dat een selectie juweelgalerieĆ«n in Brussel en Vlaanderen bevat, uit.

De ultieme inspiratie

Wie na al deze tips nog geen inspiratie heeft, kan terecht bij Jan Hautekiet, Eva Brems en Mia Doornaert. Zij delen tijdens het evemenent ‘Eindejaarslijsjes Live!’ op 21 december in het Kasteel van Gaasbeek hun cultureel verantwoorde cadeau-ideetjes.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content