Actuele Thema's »

Nieuw meubelmerk Marcel By gelanceerd

dinsdag 31 januari 2012 om 08u10

Bougies Russes van Stephan Lanez voor Marcel By

Bougies Russes van Stephan Lanez voor Marcel By © Théo Baulig

Tijdens de meubelbeurs van Parijs, Maison & Objet, lanceerde meubelontwerper Stephan Lanez het nieuwe merk Marcel By.

“Marcel By is voortgevloeid uit een van mijn architecturale projecten. Op vraag van bouwheer Jean-Jacques Lejal creëerde ik ook meubels voor het project, die we nu samen als Marcel By op de markt brengen”, stelt Lanez.

Van Lanez zelf zitten een aantal staanlampen, een stoel, een laag salontafeltje en een reeks windlichten in de collectie van Marcel By. Voor zijn ontwerp haalde Lanez inspiratie bij de matroesjka’s. Net als de Russische houten figuurtjes passen de windlichten in elkaar.

Daarnaast trok het duo ook enkele gastdesigners aan. Zo ontwierp het architectenduo Jakob+MacFarlane een wandrek en een laag tafeltje in massief hout. Van de jonge Franse designer Samuel Accoceberry zit een reeks spiegels met 2, 3 of 5 facetten in de collectie.

Elien Haentjens

KnackWeekend-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , , ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang het recentste lifestyle nieuws wekelijks in uw mailbox!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse reizennieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Geïnteresseerd in wonen, design of antiek?

Van boeiende verhalen over antieke objecten tot de laatste woontrends... Volg, ontdek, lees & laat u inspireren!

 
  • Stappen in 't stad
  • Klein land, grote kunsten: Belgische goochelaars
  • Hip & happy: de nieuwe vegetariërs

Whitepapers

Reportages

 ZALIG AAN ZEE: ROBUUSTE EN ROMANTISCHE VAKANTIEWONING IN BEELD
Ruwe, duurzame materialen, open ruimtes en veel steigerhout. De vakantiewoningen van Zalig Aan Zee hebben een robuuste en romantische look. Ze beginnen nochtans stuk voor stuk als doordeweekse rijhuizen.
 RUIMTE IN DE RIJ
Wat eerst een traditionele, ietwat kleurloze burgerwoning in de rij was, met op de gelijkvloerse verdieping nauwelijks waardevolle elementen om te bewaren, werd een heldere en ruimtelijke moderne woning. Open ruimte, contact en circulatie kregen door de renovatie een nieuwe betekenis.
 GESTRUCTUREERD ROND ÉÉN BLOK
In Luik werd een appartement uit de jaren 50 volledig gestript en gerenoveerd. Het werd volledig geherstructureerd rond een technisch volume, wat een betere verdeling van de functies toelaat en waardoor de troeven van de woonst – waaronder de prachtige uitzichten voor- en achteraan – beter tot hun recht komen.
 BEL-ETAGE HERONTDEKT
Het team van het architectenbureau GSL werd geconfronteerd met problemen die wel vaker voorkomen in Brusselse woningen: drie op elkaar aansluitende vertrekken met te weinig licht in het centrale gedeelte en zonder rechtstreeks contact met de omgeving. Een dubbele uitdaging die het bureau met glans tot een goed einde bracht.
 FACELIFT VOOR APOTHEKERSWONING
Vooraan een moderne apotheek, achteraan een donker en gesloten woongedeelte. Zo zag deze woning er voordien uit. Tot architect Kristof Van Hoof ten tonele verscheen. Hij bouwde het achterste gedeelte om tot een aangename en praktische woonruimte die baadt in het daglicht.

Agenda voor Architectuur en Design