Mette-Marit naar jubilerend festival

27/02/17 om 14:08 - Bijgewerkt om 14:08

Bron: Anp

OSLO - De Noorse kroonprinses Mette-Marit bezoekt komende donderdag het gratis festival by:Larm. Het grote festival in Oslo viert het twintigjarig jubileum.

By:Larm is te vergelijken met Eurosonic Noorderslag, een Nederlands muziekfestival dat aan het begin van ieder jaar in Groningen wordt gehouden. Net als bij by:Larm treden er niet alleen bands en dj's op, maar zijn er ook symposia en conferenties over de muziekindustrie.

Mette-Marit en haar man Haakon zijn muziekliefhebbers en dragen de Noorse muziekscene een warm hart toe. Het is niet de eerste keer dat ze by:Larm bezoeken. Door de jaren heen heeft de kroonprinses niet onder stoelen of banken gestoken dat ze de Noorse popmuziek steunt. Dat heeft ze tijdens bijeenkomsten in binnen- en buitenland gedaan.

Een onderdeel van by:Larm is dit jaar een bootcamp voor beginnende singer-songwriters. Kroonprinses Mette-Marit zal de deelnemers met een bezoek vereren. Ook krijgt ze een rondleiding door de studio waar de singer-songwriters werken. Haakon en Mette-Marit zullen ook een speciale conferentie bijwonen en tijdens een lunch van gedachten wisselen met enkele kopstukken uit de Noorse muziekindustrie.

De Royals hofboetiek
De Royals boekenclub
De Royals verzamelmap

Onze partners