Leve het leven! - Prinses Mabel, so happy in love...

10/11/15 om 01:00 - Bijgewerkt om 11:22

Bron: Royals

Sinds het tragische skiongeval van Prins Friso in februari 2012 en zijn overlijden, anderhalf jaar later, kleedde Prinses Mabel zich voornamelijk stemmig zwart, al dan niet met witte accenten in de vorm van een strik, het handelsmerk van haar vrienden, het ontwerpersduo Viktor & Rolf. Maar de laatste tijd oogt Mabel op elk vlak weer een stuk vrolijker. Zou het spreekwoord 'de tijd heelt alle wonden' ook al een beetje voor haar gelden?

Leve het leven! - Prinses Mabel, so happy in love...

© .

Prinses Mabel in het gezelschap van haar favoriete ontwerpers, Viktor & Rolf, op de rode loper van het jaarlijkse benefietdiner ten voordele van de strijd tegen aids.

Prinses Mabel in het gezelschap van haar favoriete ontwerpers, Viktor & Rolf, op de rode loper van het jaarlijkse benefietdiner ten voordele van de strijd tegen aids.

Sinds kort gaat Prinses Mabel kleurrijker gekleed. Enkele maanden geleden verscheen ze wel nog in een zwarte jurk, met een grote rode strikriem als eyecatcher, geflankeerd door haar favoriete couturiers, voor het jaarlijkse benefietdiner ten voordele van de strijd tegen aids in Amsterdam. Tijdens dit diner werd ook stilgestaan bij het overlijden van twee aidsactivisten, Joep Lange en Jacqueline van Tongeren, allebei goeie vrienden van Prinses Mabel. Deze mensen waren omgekomen bij de vliegramp met de MH17 toen ze op weg waren naar een aidscongres in Australië. De prinses hield er een zeer emotionele toespraak waarbij ze vertelde dat ze kort voor de ramp een brief van Jacqueline had ontvangen. In de brief adviseerde zij de prinses om eens in de zoveel tijd het geluk te vieren dat zij met haar echtgenoot heeft gekend. Jacqueline had haar beloofd te helpen om de gedachte aan Prins Friso 'levend' te houden. Nu Jacqueline er niet meer is, heeft Mabel besloten deze gedachte vorm te geven en het geluk te vieren dat zij met deze beide vrienden heeft mogen ervaren. De prinses vroeg de aanwezigen bij het diner op te staan, het glas te heffen en met haar een driewerf 'Leve het leven!' uit te brengen.

Tijdens de bijeenkomst over kindhuwelijken in Den Haag, had de weduwe van Prins Friso het bijzonder naar haar zin met Prinses Viktória, de echtgenote van Prins Jaime.

Tijdens de bijeenkomst over kindhuwelijken in Den Haag, had de weduwe van Prins Friso het bijzonder naar haar zin met Prinses Viktória, de echtgenote van Prins Jaime.

Tijd heelt alle wonden

Sinds die avond oogt de prinses opnieuw vrolijker en meer ontspannen en is ze opnieuw fleuriger gekleed. De prinses was aanwezig bij de viering van SAIL Amsterdam in augustus jl., samen met haar dochtertjes Luana en Zaria, Prinses Beatrix en het complete koninklijke gezin. Vanop de Groene Draeck sloegen ze het schouwspel van de vele boten gade. Iedereen was verbaasd maar vooral verheugd over de ontspannen Mabel én Beatrix. We hebben ze immers samen in triestere omstandigheden gezien!

Op 25 september 2015, de verjaardag van wijlen Prins Friso, hadden beide dames 's morgens in alle vroegte nog een boeket witte bloemen geplaatst op zijn graf.

Een dag later verschenen ze vrolijk bij het theater Carré in Amsterdam voor de feestelijke afsluiting van de viering '200 jaar Koninkrijk'. Ook later op de avond, bij het vertoon op de Amstel, waren velen verrast door het bijna stralende optreden van Prinses Mabel.

In goed gezelschap

Meteen daarop reisde Mabel samen met het koninklijke paar naar New York voor een bezoek aan de Verenigde Naties. Koning Willem-Alexander hield er als eerste Nederlandse staatshoofd een pleidooi om Nederland een zetel in de Veiligheidsraad te bezorgen. Koningin Máxima sprak er als speciale gezant van Ban Ki-moon om haar vorderingen met betrekking tot de microkredieten toe te lichten. En Prinses Mabel hield een toespraak tijdens een ontbijtbijeenkomst over haar geliefde onderwerp 'Girls Not Brides'. Ze werd hierbij geïntroduceerd door niemand minder dan de Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton. Ook hier stond Mabel er weer zo ontspannen bij als vroeger.

Mabel is terug, en hoe! Ze ziet er gelukkiger uit en draagt weer kleurrijke outfits. Zoals hier recent bij de filmpremière van 'He named me Malala' in het Filmtheater Hilversum.

Mabel is terug, en hoe! Ze ziet er gelukkiger uit en draagt weer kleurrijke outfits. Zoals hier recent bij de filmpremière van 'He named me Malala' in het Filmtheater Hilversum.

Nieuwe liefde?

Vanzelfsprekend brengt de metamorfose van Mabel een geruchtenstroom op gang. Zou er een nieuwe man in haar leven zijn? Hier en daar is te horen dat de prinses zeer goed bevriend zou zijn met iemand uit de kringen van de Griekse koninklijke familie. Het is een feit dat de prinses in Londen in dezelfde wijk woont als ex-Koning Constantijn en zijn echtgenote. Het is ook zo dat deze familie een veel hechtere band heeft met de Oranjes dan bekend is. Tijdens haar vele bezoeken aan Prins Friso in het Londense ziekenhuis had de toenmalige Koningin Beatrix veel contact met de ex-koning, naar wie Beatrix' jongste zoon Prins Constantijn vernoemd is. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn goed bevriend met de oudste zoon van Constantijn, Prins Pavlos, maar zeker ook met de tweede zoon, Prins Nikolaos, en zijn echtgenote Tatiana. Dankzij deze vriendschap zouden de Oranjes zelfs hun riante vakantieverblijf in Griekenland ontdekt hebben.

Als we de laatste geruchten mogen geloven, dan zou Prinses Mabel haar nieuwe vriend in de familiekring van Marie-Chantal, de echtgenote van Prins Pavlos, gevonden hebben. Het feit dat de hele Oranjefamilie, in het bijzonder Prinses Beatrix, Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, zo'n hechte band heeft met deze familie, maakt het allemaal eenvoudiger en meer aanvaardbaar. Wat er ook van is, Royals wenst de sympathieke Mabel een bijzonder fijne relatie toe, waarin de prinses ruimte heeft om het geluk dat zij had met Friso te kunnen blijven vieren. Leve het leven!

De Royals hofboetiek
De Royals boekenclub
De Royals verzamelmap

Onze partners