Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

10/09/15 om 00:30 - Bijgewerkt om 09:25

Bron: Royals

Tijdens het werkjaar moeten de koninklijke hoofden vaak de wereld rondreizen. Sociale en economische projecten brengen hen naar alle continenten. Maar het is opvallend, tijdens de gezinsvakantie blijven ze graag in hun vertrouwde Europa. Dan gaat het immers vooral om qualitytime en genieten van elkaar. En dat kan overal, als het weer maar goed is en vooral: als ze met rust gelaten worden.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

© .

ITALIË

Wie gaat er niet graag met vakantie naar Italië, voor velen de perfecte mix van cultuur, lekker eten en prachtig weer. Geen wonder dat zoveel koninklijke gezinnen er bijna elk jaar neerstrijken.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Het moederland van dolce Paola

Heel verstandig was het van Prinses Astrid om zelf foto's te verspreiden van haar en haar familie in Gallipoli in Puglia. Wellicht was de prinses het beu om elk jaar ongevraagd minder flatterende paparazzifoto's van zichzelf in bikini te zien verschijnen. Daarom besloot ze om het roer om te gooien en de pers zelf foto's van haar en haar gezin aan te bieden. En inderdaad, het zijn veel mooiere foto's die we dit jaar te zien kregen. Sinds zijn huwelijk viert Amedeo zijn vakantie niet meer met de rest van het gezin en gaat hij wellicht met zijn echtgenote Lili op reis.

De liefde voor Italië heeft Astrid met de paplepel meegekregen van haar Italiaanse mama. Sinds ze met 'pensioen' zijn, reizen Albert en Paola er nog vaker heen. Met vrienden maakten ze dit jaar een cruise rond Corsica. Er werd naar verluidt veel gegeten en gelachen. Paola waagde zich zelfs aan een duik in het water. De vakantie bracht hen als koppel ook dicht bij elkaar. Een paparazzo kon het bejaarde koninklijke paar zelfs kussend vereeuwigen. Daarna reisden Albert en Paola verder naar Sardinië en naar Toscane.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Batterijen opladen onder de zon

Ook de Jordaanse Koningin Rania heeft haar hart verpand aan Italië. In een luchtige zomerjurk werd ze dit jaar weer gespot in Sardinië, samen met echtgenoot Abdullah en hun vier kinderen. Het Jordaanse koninklijke paar neemt niet zo vaak vakantie. Allebei zijn het heel harde werkers. Maar eenmaal per jaar willen ze toch alle problemen aan de kant leggen en genieten van elkaar.

Stad zonder wielen

'Ik moet hen Venetië leren kennen vooraleer ik het zelf niet meer kan', zal Prinses Beatrix gedacht hebben. Samen met haar kleinkinderen Eloïse (13), Amalia (11) en Luana (10) reisde de 77-jarige ex-vorstin naar de hoofdstad van de regio Veneto in het noordoosten van Italië. Drie dagen lang hadden de meisjes er dolle pret. Ze aten veel spaghetti en maakten honderden foto's van de drijvende stad.

SPANJE

Ook Spanje blijft een populaire vakantiebestemming voor de koninklijke families. Verschillende onder hen hebben er een buitenverblijf, de ideale manier om nieuwe vrienden te maken.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Eventjes de zorgen opzijzetten

Zoals elk jaar genoot Prins Kyril van Bulgarije met zijn gezin van een zon- en zeevakantie in Mallorca, waar hij een buitenverblijf bezit. Het was een zwaar jaar voor Kyril die pas enkele maanden geleden zijn oudere broer Kardam verloor. Surfend op de baren kon hij even zijn verdriet vergeten. Ook nu weer had hij enkele vrienden uitgenodigd om samen te genieten van de pracht van het eiland.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Love is in the air

Heerlijk kan het zijn om eens zonder de kinderen gewoon met vrienden op vakantie te gaan. Prins Joachim en Prinses Marie genoten met volle teugen tijdens hun zonovergoten vakantie op Ibiza. Ze trokken er met zijn allen op uit met de boot, gingen zwemmen in zee, maar vooral: ze genoten van elkaar. Even bijtanken om dan terug naar huis te gaan en de kinderen weer in de armen te sluiten. Zo eenvoudig kan vakantie zijn.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Haar in de boter?

Een romantische vakantie was Kroonprins Frederik en Prinses Mary niet gegund. De prinses was op haar eentje aan het shoppen in Mallorca, volgens de roddelpers omdat er een haar in de boter zat bij het paar. Maar feit is dat Frederik op dat moment in Maleisië verbleef omwille van een bijeenkomst van het IOC.

Thuismatch

Ze amuseerden zich als kinderen, actrice en fotomodel Inés Sastre en Beatrice d'Orléans, op het strand van Marbella. De 73-jarige Beatrice was vroeger directeur communicatie van het modehuis Dior. Maar tijdens de voorbije vakantiedagen waren de nieuwste modetrends wel het allerlaatste waar ze zich mee bezighielden.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Terug thuis

Luis Alfonso de Bourbon, door de Franse legitimisten beschouwd als het hoofd van het Frans Koninklijk Huis, was in de luxebadstad Sotogrande voor een familievakantie met echtgenote Margarita Vargas en hun kinderen Eugenia en de tweeling Luis en Alfonso. Luis Alfonso toonde zijn liefde voor paarden op het internationale polo-event dat daar plaatsvond. Ze gingen met zijn allen ook naar het strand van Marbella. Daar zou geen van de andere strandgasten durven vermoeden hebben dat deze man in zwembroek nu als koning Lodewijk XX genoemd zou worden.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Moeder-dochtermoment

De oudste zus van de Spaanse koning, Infante Elena, werd aan de Costa del Sol opgemerkt waar ze samen met haar kinderen Froilán en Victoria duidelijk de tijd van haar leven had. Aan het strand van het Kempinski Hotel in Estepona maakten moeder en dochter dolle pret en namen ze selfies van hun tweetjes.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Noblesse oblige

Veel ingetogener waren de vakantiefoto's die verschenen van het koninklijke paar Felipe en Letizia met hun dochters Leonor en Sofia voor het Mariventpaleis in Mallorca. Koning Felipe nam er traditiegetrouw ook deel aan de zeilwedstrijd Copa del Rey. Daar werd hij aangemoedigd door zijn grootste fans: mama Sofia, zijn zus Elena en zijn dochters.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Door dik en dun

Sinds een aantal jaren zijn Infante Cristina en haar man Iñaki niet meer welkom op het paleis wegens het beruchte corruptieschandaal. Hun kinderen Juan Valentin, Pablo Nicolas, Miguel en Irene hebben daar natuurlijk niets mee te maken. Zij worden wel hartelijk verwelkomd door de hele familie. In het gezelschap van de kinderen van tante Elena en onder het goedkeurend oog van oma Sofia vervolmaakten ze hun zeilcursus in de zeilschool van Palma de Mallorca.

Geluk bij ongeluk

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Tweemaal met vakantie gaan, dat zijn zo de voordelen als je papa en mama gescheiden zijn. Nadat Froilán en Victoria de Marichalar een zon-en-zeevakantie doorbrachten met hun mama, mochten ze dit nog eens overdoen met hun papa in Marbella. Jaime de Marichalar behoort niet meer tot de koninklijke familie sinds hij in 2009 officieel gescheiden is van Infante Elena.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Jetset

Hebben Prinses Beatrice en Dave Clark trouwplannen gemaakt in Ibiza? Zeven jaar heeft de oudste dochter van Prins Andrew en Sarah Ferguson nu al een vaste relatie met haar Amerikaanse vriend. Maar niet al haar familieleden zouden even gesteld zijn op Mr. Smiley, zoals haar moeder hem noemt. Intussen geniet het paar verder met volle teugen van zijn jetsetleventje. Want als kleindochter van de koningin word je natuurlijk door iedereen uitgenodigd.

Mexico

De geschiedenis van Mexico of van het land van de drie culturen is overal aanwezig. En laat het net die rijke geschiedenis zijn die Reza ervan overtuigde om zijn koffers te pakken...

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Cultuurshock

Prinses Farah (11) vond het heerlijk om alle aandacht voor zich alleen te hebben tijdens de vakantie met haar ouders in Mexico. Haar oudere zussen Noor en Iman waren niet meegegaan. Reza Pahlavi, de gewezen Kroonprins van Iran, en zijn echtgenote Yasmine genoten er van de prachtige Mexicaanse sites en vertelden hun dochter in geuren en kleuren over de rijke geschiedenis van het land.

Denemarken

Als je aan vakantie denkt, dan komt Denemarken niet zo gauw in je op. Toch houdt de Deense koninklijke familie eraan om enkele dagen vakantie te vieren in eigen land.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Start in mineur

Bij het begin van de zomervakantie poseerden de Deense Koningin Margrethe, Prins-gemaal Henrik, het gezin van Kroonprins Frederik en dat van Prinses Alexandra en Graaf Jefferson, in de tuinen van het slot van Graasten. Frederik, Mary en de kinderen woonden er ook de aflossing van de wacht bij. Voor de kleine Josephine werd het wel een vakantie in mineur. Bij een val van haar paard had ze haar arm gebroken en moest ze in het gips.

Griekenland

Toerisme is voor de Grieken een belangrijke bron van inkomsten. Zeker nu het er nog steeds crisis is, is elke vorm van publiciteit welkom en dat beseffen de ex-koning en zijn gezin maar al te goed.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Voor elk wat wils

Zoals gewoonlijk waren de Griekse gewezen Koning Constantijn en Koningin Anne-Marie met enkele kinderen en kleinkinderen in Griekenland. Ze maakten een rondvaart in hun privéjacht en gingen samen dineren in Porto Heli. Prins Pavlos en Prinses Marie-Chantal werden met hun dochter en vier zonen eveneens gespot op een Grieks eiland.

Constantijn en Anne-Marie gingen eerder ook al hun zoon, Prins Nikolaos, en zijn echtgenote, Prinses Tatiana, opzoeken, die in Spetses deelnamen aan de Classic Yacht Race Regatta aan boord van het historische jacht de Afroessa. Tegenwoordig moet de gewezen koning steunen op een wandelstok. Wellicht zal hij mijmerend teruggedacht hebben aan zijn zeilperiode, toen hij in 1960 goud won op de Olympische Spelen.

Koninklijke vakantiegenoegens. Wie ging waar?

Ontdek meer mooie vakantiefoto's van de koninklijke families in ons magazine.

De Royals hofboetiek
De Royals boekenclub
De Royals verzamelmap

Onze partners