Zo gaan de allerrijksten op reis

25/07/13 om 14:16 - Bijgewerkt om 14:16

Bron: Knack Weekend

Huffington Post verzamelde enkele interessante verhalen van touroperators over hoe de rijksten der aarde op reis gaan.

Zo gaan de allerrijksten op reis

© Thinkstock

Dat er op reis niet altijd even nauw naar de centen wordt gekeken, is maar normaal. Je bent op vakantie, dus dat extra etentje of die - eigenlijk veel te dure - cocktail kunnen er wel af. Als jij je ook af en toe schuldig hebt gevoeld over die uitspattingen op reis, lees dan vooral verder. Enkele touroperators doen namelijk uit de doeken wat de rijken verstaan onder een 'uitspatting'.

Verjaardagsfeestje van 2,5 miljoen dollar

Als verjaardagscadeau trakteerde een zakenman uit Los Angeles zijn vrouw, samen met 30 vriendinnen, op een twee weken lange trip door het zuiden van Frankrijk. Zo werden er 20 old timers vanuit heel Europa overgebracht voor een race en werden de snacks gemaakt door een topchef. Verder was er een ook zeiltocht van 6 nachten inbegrepen, waarbij ze aan boord kookles kregen van een twee sterren chef. - Lia Batkin van 'In the Know Experiencies'.

Helikoptervlucht van 17,000 dollar

Een toerist die Istanbul aan het bezoeken, wou heel last minute de stad Troy bezoeken. Met de bus of trein was uiteraard geen optie, er moest een helikopter gehuurd worden, met aan boord een historicus om informatie te verschaffen. De vlucht duurde amper twee uurtjes. - Kevan Cowie van 'Exeter International'.

Dorp afhuren: 1 miljoen dollar

Een gezin van vijf personen wou voor een trip naar Ierland een volledig dorp ter beschikking hebben. Omdat ze er geen vonden dan hen 100% beviel, besloten ze er dan maar een te laten bouwen. Het resultaat was een authentiek Keltisch dorp aan de voet van een kasteel. Gelukkig was ook het entertainment, inclusief acrobaten, zwaardgevechten en vuurwerk, inbegrepen in de prijs. - David Tobin van Dream Escapes.

Prive-trip door Mexico: 800,000 dollar

Een Russische zakenman nodigde zeven werknemers en hun gezin uit om 10 dagen te gaan rondtrekken in Mexico. Om hun veiligheid en comfort te garanderen, vlogen ze naar Mexico in een privé-jet waarop ze voor de rest van de reis persoonlijk begeleid werden door politie en bodyguards. Bovendien lieten ze eten invliegen van over heel de wereld. Zachary Rabinor van Journey Mexico. (RDM)

Bron: Huffington Post

Onze partners