Zes leuke en voordelige zomertrips voor jongeren

© iStockphoto

Nog een paar weken en dan zit het schooljaar erop en kan de zomervakantie beginnen. Het vakantieaanbod voor jongeren is enorm. Daarom selecteerde TravelBird zes superleuke reisjes aan scherpe prijzen.

Nog een paar weken en dan zit het schooljaar erop en kan de zomervakantie beginnen. Het vakantieaanbod voor jongeren is enorm. Daarom selecteerde TravelBird zes superleuke reisjes aan scherpe prijzen. 1. Fiesta @ Ibiza

HĆ©t feesteiland bij uitstek is Ibiza. Clubs als Amnesia, Space en Pacha zijn uitgegroeid tot een begrip en trekken iedere avond de beste dj’s uit de hele wereld aan. Maar ook overdag is Ibiza Ć©Ć©n en al feest. Het kloppende hart van het eiland is San Antonio, waar de meeste clubs gelegen zijn. Je verblijft er in Hotel Piscis, op amper 200m van het centrum. Een weekje clubben in Ibiza kan vanaf 439 euro/pp, inclusief vlucht vanuit Charleroi en verblijf op basis van half pension. Ook de drankjes bij het diner zijn inbegrepen.

2. Feel the waves in Marokko

De westkust van Marokko is een waar surfersparadijs is. De baai van Tamraght telt tal van fantastische surflocaties zoals Devil’s Rock en Banana Point. Na al dat surfplezier kan je heerlijk ontspannen op het mooie zandstrand van Tamraght of aan het zwembad. Voor een week in vol pension betaal je 899 euro per persoon. Dat is inclusief heen- en terugvlucht, transport van ennaar de luchthaven in Agadir, begeleiding van een professioneel Nederlandstalig surfteam, 5 dagen surfles door een gediplomeerd instructeur, 6 dagen free surfing en vrij gebruik van surfboard en wet suit.

3. Surfcamp in Franse Moliets

Niet alleen Marokko, maar ook de Franse zuidkust telt behoorlijk wat leuke surflocaties. De meest populaire is wellicht Moliets. Je kan gratis gebruik maken van wetsuits en boards. En bij het aftersurf-programma zijn drankjes inbegrepen tijdens de cocktailavond, movie night en limbo contest. Uitstapjes naar San Sebastian en Hossegor (de Europese surfhoofdstad) zijn eveneens inbegrepen in de prijs. Overnachten doe je op het strand in een grote tent. Eigen tentcompartimenten, vervoer en half pension kunnen optioneel bijgeboekt worden. Voor een verblijf van 8 dagen betaal je amper 169 euro perpersoon, incl. tent, gebruik van surfmateriaal, animatieprogramma, feestjes en begeleiding.

4. Zon en feest aan het Balatonmeer

Tien jaar geleden was het Balatonmeer enkel bij een select publiek bekend. Vandaag is het grootste binnenmeer van Europa uitgegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen voor feestende jongeren. Het succes van het immens populaire dancefestival Balaton Sound is hier natuurlijk niet vreemd aan. Maar ook de rest van de zomer is het feest in Siofok, de belangrijkste badplaats aan de zuidkust van het meer. Je vindt er tal van clubs en pubs die met gemak kunnen concurreren met heel wat populaire badplaatsen aan de Spaanse en Turkse kusten. Je uitvalsbasis is Hotel Lido, dat volledig gerenoveerd is en een eigen strand heeft en op amper 400m van het stadscentrum van Siofok ligt. De prijs voor een week op basis van more inclusive, bedraagt 139 euro per persoon. Hierbij zijn ontbijt, diner en drankjes bij het diner inbegrepen.

5. Avontuurlijk water in Tirol

Wie Tirol zegt, denkt meteen aan sneeuw en bergen. Maar ook in de zomer heeft Tirol heel wat te bieden voor de avontuurlijke jongere. Zo biedt de omgeving van Landeck tal van sportieve mogelijkheden, zoals mountainbiking en bergbeklimmen. Maar absolute trekpleister is ongetwijfeld Area 47, het grootste waterpark van Europa, met een 20.000 m2 groot zwemmeer, uitgerust met een meervoud aan glijbanen en duikplatformen (de hoogste is maar liefst 27 meter). Vanaf 149 euro persoon verblijf je 3 nachten in Hotel Bruggner Stub’n, inclusief ontbijt, viergangenmenu, lunchpakket, drankjes, Tirol West Card en toegangsticket tot Area 47.

6. Relaxen in Rhodos

Het Griekse eiland Rhodos is de ideale vakantiebestemming voor wie wil uitrusten: mooie baaien, gezellige stranden en lekker eten. Ook op cultureel vlak heeft Rhodos heel wat in petto, waaronder de historische stad Lindos en het kasteel van Monolithos. De eilanden Samos en Kos zijn eveneens makkelijk met de boot te bereiken. In Hotel Kipriotis is alles aanwezig om volledig te ontspannen, zoals een eigen strand, groot zwembad, jacuzzi, sauna, fitnessruimte en cocktail-loungebar. Voor 389 euro per persoon verblijf je 8 dagen op basis van half pension, inclusief vlucht vanuit Charleroi. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content