Wat is het lelijkste dier ter wereld?

09/09/13 om 09:50 - Bijgewerkt om 09:50

Bron: Knack Weekend

De Ugly Animal Preservation Society heeft een verkiezing van 'het lelijkste dier' ter wereld opgezet om daarmee aandacht te vragen voor minder mooie dieren die dreigen uit te sterven.

Wat is het lelijkste dier ter wereld?

© Karthickbala, Wikicommons

Iedereen weet dat pandaberen met uitsterven bedreigd worden en iedereen is begaan met het lot van deze schattige diertjes. Maar bijna niemand weet dat ook dieren als de blobvis, neusaap en Indische maraboe moeite hebben om te overleven.

De Ugly Animal Preservation Society vindt dat het tijd wordt dat ook de minder schattige dieren hulp krijgen. Bioloog Simon Watt: "de schattige en donzige dieren hebben te lang in de spotlights gestaan. Daardoor zijn er honderden diersoorten die 'lelijk' zijn uitgestorven."

Om aandacht te vragen voor deze dieren heeft de Ugly Animal Preservation Society een verkiezing uitgeschreven waarbij iedereen kan stemmen voor zijn favoriete lelijke dier.

Een groot aantal cabaretiers werkt mee aan de campagne door één bepaald dier te steunen. Zo voert Stephen Fry campagne voor de 'short-horned lizard'.

Stemmen kan nog tot en met 11 september. De winnaar wordt bekend gemaakt op het British Science Festival. Het 'lelijkste dier ter wereld' wordt dan de mascotte van de Ugly Animal Preservation Society. (MS)

Lees meer over:

Onze partners