Vermijd deze 15 fouten voor een zorgeloze vakantie

© ThinkStock

Op vakantie wil je zoveel mogelijk genieten van het mooie weer, de omgeving en de couleur locale. Vermijd deze 15 veel voorkomende fouten en jouw vakantie wordt nog aangenamer.

Te veel bagage

Volgens een recent onderzoek van Travelodge komen twee op de drie reizigers terug van vakantie met minstens zes ongedragen kledingstukken. Bespaar op het gewicht dat je meezeult: de meeste kleren kan je gerust meer dan één dag dragen.

Iets dat je leuk vindt niet meteen kopen

Je denkt soms dat je hetzelfde winkeltje nog wel eens passeert of dat je het product elders goedkoper zal vinden, maar dat is vaak niet het geval. Zie je iets dat je leuk vindt, koop het dan gewoon.

Hoge telefoonfacturen

Hou de instellingen (roaming) van je telefoon in de gaten wanneer je op reis bent. Zo vermijd je hoge facturen omdat een of andere app op je smartphone voortdurend verbindt met het internet.

Te veel vertrouwen op de omschrijving ‘dicht bij het centrum’

‘Dicht bij het centrum’ is relatief. Zorg dat je hotel goed gelegen is, zodat je geen lange metroverplaatsingen of dure taxiritten moet maken om het centrum van de stad te bereiken.

Geld uitsparen door shuttlebussen te nemen

Vermijd overvolle en snikhete shuttlebussen zonder airco waarmee je vaak lang onderweg bent, gewoon om enkele euro’s uit te sparen. Je tijd is belangrijk op reis.

Het perfecte moment afwachten om een ticket te kopen

Zoveel onderzoeken die elkaar tegenspreken. Er is geen ‘beste moment’ om een vliegticket te bestellen. De enige regel is: vliegtickets zijn het goedkoopst wanneer ze het goedkoopst zijn.

Het onderste uit de kan willen halen

Vermijd ruzies met lokale handelaren en probeer niet tot de allerlaatste euro af te bieden op souvenirs.

Geen geld wisselen in de luchthaven

De wisselkoersen op luchthavens zijn niet de allerbeste, maar vaak scheelt het weinig ten opzichte van de kantoren in de stad. En daar is het vaak uren zoeken naar de geschikte plaats.

Goedkope teenslippers dragen

Je denkt misschien: ‘Och, ik draag ze toch maar een week en gooi ze waarschijnlijk weg, dus waarom zou ik er geld aan spenderen?’ Vermijd pijnlijke voeten en kijk niet op een euro meer of minder.

Je reisgids te veel gebruiken

Reisgidsen zijn onmisbaar, maar laat ze niet je hele vakantie bepalen. Kies één of twee tips per dag en ga voor de rest af op je gevoel van het moment.

Obsessief fotograferen

De obsessie om elk straatbeeld, standbeeld of exotisch menu vast te leggen op de gevoelige plaat, gaat vaak ten koste van de beleving. Voor je het weet heb je 300 foto’s genomen waar achteraf misschien niemand ooit nog naar kijkt.

Noodzakelijke documenten vergeten

En dan vooral je internationaal paspoort of het visum dat mogelijk verplicht is voor toeristen in het exotische land dat je bezoekt. Informeer je voldoende over de documenten die je nodig hebt.

Kredietkaart gebruiken

Kredietkaartbedrijven rekenen vaak hoge transactiekosten aan voor het afhalen van cash geld met de kaart.

Reservatiegegevens niet afdrukken

Het adres van je hotel, de bevestiging van je reservatie,…: het is allemaal snel te raadplegen via een smartphone of een computer, dus waarom nog papieren documenten meenemen? Omdat technologie het kan laten afweten en omdat je misschien niet vlot kan connecteren met het lokale netwerk. Druk dus voor alle zekerheid je reservatiegegevens af en stop ze in je handbagage.

Onvoldoende verzekeren

Het valt uiteraard niet te hopen, maar als jou op reis iets overkomt, wil je voldoende geholpen kunnen worden. Het is niet omdat je in een land bent waar het bier goedkoop is, dat dit ook voor de lokale gezondheidszorg geldt. (KVDA)

Bron: CNN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content