Verkeersorganisaties waarschuwen voor drukke vakantie-uittocht

16/07/12 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:06

Bron: Knack Weekend

Tijdens het weekend van 21 en 22 juli wordt het druk op de Europese wegen, met vooral problemen voor het vertrekkend verkeer op zaterdag.

Verkeersorganisaties waarschuwen voor drukke vakantie-uittocht

© Belga

In Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland verwachten mobiliteitsorganisatie Touring en mobiliteitsclub VAB de grootste kans op files.
Op Belgische wegen wordt het zaterdagmiddag en -avond druk van en naar de kust en de Ardennen, en zondagavond bij de terugkeer van dagjestoeristen.

Vrijdag is het al een moeilijke vertrekdag in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

Zaterdag wordt een heel drukke dag in gans Europa, met vooral moeilijkheden voor vertrekkend verkeer in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Ook voor de terugkeer wordt het dan druk in Zwitserland. Zondag blijft het vooral druk in Frankrijk en Zwitserland.

VAB en Touring raden aan om zaterdagmiddag of op zondag te vertrekken naar het buitenland. (Belga)
Duitsland In Duitsland vormen de verkeersproblemen zich op de snelwegen in de richting van het zuiden vanaf Nürnberg, op de ring rond München (A99) en aan de grensovergangen met Oostenrijk, Polen en Tsjechië.

Oostenrijk De grootste drukte in Oostenrijk wordt verwacht op de Brennersnelweg (A13), de Tauernsnelweg (A10), de Fernpasstrasse bij de grenstunnel in Füssen en de Lermoosertunnel, en in de omgeving van Wenen.

Frankrijk In Frankrijk worden de grootste problemen, met een piek van 400 kilometer files, verwacht in de Rhônevallei rond Lyon en in de omgeving van Bordeaux.

Zwitserland De Zwitserse Gotthardtunnel is een ander traditioneel knelpunt, waar dit weekend een tijdverlies van 2 uur verwacht wordt. Ook in de omgeving van Bern, Montreux en Zürich moet rekening gehouden worden met moeilijk verkeer.

Lees meer over:

Onze partners