US Airways gaat tussen Brussel en North Carolina vliegen

21/10/13 om 16:05 - Bijgewerkt om 16:05

Bron: Knack Weekend

In de zomer van 2014 start US Airways met rechtstreekse vluchten tussen Charlotte, in de Amerikaanse staat North Carolina, en Brussels Airport.

US Airways gaat tussen Brussel en North Carolina vliegen

© Thinkstock

Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij in een persbericht. Charlotte is het belangrijkste knooppunt van US Airways.

"Het is de allereerste keer dat een maatschappij Brussel rechtstreeks met Charlotte verbindt", zegt woordvoerder Jan Van der Cruysse van Brussels Airport. "We zijn uiteraard tevreden. Charlotte behoort tot de 30 drukste luchthavens wereldwijd, en is een echte hub. Voor de meeste reizigers zal het dan ook geen eindbestemming zijn."

US Airways zal tussen 5 juni en 2 september 2014 dagelijks met een Boeing 767 vliegen tussen Brussel en Charlotte Douglas International Airport. De vluchten zullen vertrekken in Brussel om 10:15 uur en aankomen in Charlotte om 13.45 uur lokale tijd. De verbinding komt bovenop de bestaande verbinding van US Airways tussen Brussel en Philadelphia.

De nieuwe vluchten naar de Verenigde Staten betekenen extra concurrentie voor Brussels Airlines, dat al naar New York en Washington vliegt.

Daarnaast bieden andere maatschappijen ook nog rechtstreekse verbindingen aan naar Atlanta, Chicago en Newark. Vorige maand kondigde Jetairfly bovendien aan vanaf Pasen 2014 naar Miami in Florida te zullen vliegen. (Belga/MS)

Onze partners