In deze steden zijn hotels het duurst

17/03/15 om 13:39 - Bijgewerkt om 14:18

Het Italiaanse Capri heeft Muscat in Oman van de troon gestoten als de bestemming waar reizigers per hotelovernachting gemiddeld het meest spendeerden.

Dat blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingswebsite Hotels.com. Reizigers uit de eurozone betaalden op het Italiaanse eiland gemiddeld €216 per overnachting.

Capri, gelegen in de baai van Napels, staat te boek als een bestemming voor bemiddelde reizigers en beroemdheden. De hotelprijzen in de mondaine badplaats gingen in 2014 met 6 procent omhoog ten opzichte van het vorige jaar.

Capri wordt gevolgd door de Omaanse hoofdstad Muscat, waar reizigers per hotelovernachting gemiddeld €213 uitgaven in 2014. Monte Carlo completeert de top drie met een gemiddelde hotelkamerprijs van €210 per overnachting.

Goedkoop

In Phnom-Penh (Cambodja) gaven reizigers wederom dit jaar met gemiddeld €41 per overnachting het minst uit aan hun hotelverblijf.

De gemiddelde hotelkamerprijs steeg het hardst op Ibiza met 18%. De prijs per nacht bedraagt nu gemiddeld €165. Deze stijging werd mede veroorzaakt door een groeiende vraag naar luxe hotelaccommodaties.

Lees meer over:

Onze partners