De vijf mooiste wandelingen in het Midden-Oosten

31/05/10 om 14:08 - Bijgewerkt om 14:08

Dat het Midden-Oosten nog veel meer te bieden heeft dan woestijn en eeuwenoude stadjes bewijzen deze vijf wandelingen.

1. Van Dana naar Petra in Jordani?. Deze 80 kilometer lange wandeling brengt u van het natuurreservaat Dana via Wadi Rum naar de woestijnstad Petra. Onderweg slaapt u in bedoeïenententen.

2. Lebanon Mountain Trail Een route van 440 kilometer van Qbaiyat in het noorden van Libanon naar Majaayoun in het zuiden. Deze tocht bewijst hoe gevarieerd Libanon is: cederbossen, besneeuwde bergtoppen, de Middellandse Zeekust en Ottomaanse kastelen en Byzantijnse kerken.

3. Jesus Trail De weg van Nazareth naar het Meer van Galilea in Isra?l is 65 kilometer lang en loopt langs belangrijke sites van de drie grootste religies in de regio: Jodendom, Islam en Christendom.

4. Oman's Grand Canyon trail Deze wandeling is maar 9 kilometer lang en kunt u in een dag afleggen, alhoewel wandelen in Oman niet eenvoudig is. In de zomer kan de temperatuur immers oplopen tot 50 graden. Maar de klim naar Jebel Shams, met 2997 meter de hoogste berg in Oman, en het uitzicht over Wadi Mukhtar belonen de moeite.

5. Abraham Path Voor deze 1200 kilometer lange route moet u heel wat tijd uittrekken. De wandeling begint in Harran in Turkije en loopt via Aleppo en Damascus in Syri?, door het noorden van Jordani? en door Jeruzalem en eindigt bij het graf van Abraham in Hebron.

Bron: Wanderlust

Lees meer over:

Onze partners