De mooiste openbare toiletten in de VS

1. Castello di Amorosa Winery in Calistoga, Californië Toiletten met handgeschilderde Italiaanse fresco’s van ridders en jonkvrouwen. De wasbakken zijn gemaakt van Toscaans travertijn (soort kalksteen) en hebben draken en gargoyles als thema.

2. Don’s Johns Presidential Luxury Restroom Trailer in Chantilly, Virginia Deze trailer met toiletten werd speciaal gemaakt voor president Obama tijdens zijn inauguratie in 2009. De muren zijn gemaakt van zwart marmer, de deuren en vloeren van hout en de wastafel van graniet. Om zelfs tijdens het wc-bezoek geen moment van de toenmalige gebeurtenissen te missen is de trailer voorzien van een flatscreen-televisie.

3. The Field Museum in Chicago, Illinois De toiletten in dit museum zijn bijzonder familievriendelijk: de ruimte is uitzonderlijk groot, er zijn speciale kleine toiletten voor kinderen, ecovriendelijke handdrogers en een speciale ruimte voor moeders met baby’s met een afsluitbare deur, wastafel en comfortabele bank.

4. Habana Outpost in Brooklyn, New York Deze door architectuurstudenten voor Cafe Habana ontworpen toiletten hebben zinken wanden en een glazen dak met overhangende planten. Om door te spoelen wordt regenwater gebruikt.

5. The Joule Poule in het Joule Dallas Hotel in Texas Op het dak van dit hotel liggen buitendouches met blauwe mozaïeken waarop mensen die een douche nemen staan afgebeeld. De blauwe kleuren zijn doorgetrokken in de toiletten die verder voorzien zijn van houten wanden, moderne kunst en speciale verlichting. 6. Main Street Station Casino in Las Vegas, Nevada Op het eerste gezicht lijken deze toiletten niet speciaal, ware het niet dat de muur waar de urinoirs aan bevestigd zijn een stuk van de Berlijnse Muur is.

7. Ninja New York in New York Dit restaurant in New York voert zijn gasten terug naar een 15e-eeuws Japans dorp. De toiletten zijn geheel in stijl ingericht, maar voorzien van allerlei bijzondere technische snufjes zoals een afstandsbediening waarmee u de wc-bril kan verwarmen en een fonteintje waaruit geparfumeerd water spuit.

8. Renaissance Arlington Capital View Hotel in Arlington, Virginia Dankzij speciale lichttechnieken lijkt de zon te schijnen op de muren en in de gang vliegen vogels in de schemering.

9. Scottsdale Center for the Performing Arts in Scottsdale, Arizona Deze moderne strakke toiletten met terrazzo vloeren, muren met glazen tegels en ruime stalen wc-hokjes is voorzien van een ingenieus lichtsysteem waardoor de kleuren voortdurend veranderen van blauw naar groen, goud en rood.

10. Snowbasin Resort in Huntsville, Utah Deze wintersportlodge in de bergen van Utah heeft toiletten in luxe Italiaanse stijl met Italiaans marmer, bronzen lampen ingelegd met kristal, houten kasten en met de hand beschilderde muren. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content