De 15 coolste zwembaden ter wereld

24/05/10 om 21:00 - Bijgewerkt om 21:00

Zwembaden in de 21e eeuw zijn niet meer gewoon een plaats om te zwemmen maar eerder kunstwerken. Vijftien 'coole' voorbeelden.

1. San Alfonso Del Mar Pool in Algarrobo, Chili: met een lengte van meer dan een kilometer het grootste zwembad ter wereld.

2. Het zwembad op de Oasis of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld: overdag kunnen de gasten erin zwemmen en duiken, 's avonds worden er optredens gegeven door wateracrobaten.

3. Intercontinental Hong Kong Pool: een complex van zwembaden op het dak van het hotel van waaraf u een prachtig uitzicht over Victoria Harbour heeft.

4. Viceroy Pool in Miami: De drie door Philippe Starck ontworpen en met elkaar verbonden zwembaden vormen samen het langste zwembad ter wereld. De whirlpool voor 80 personen is dan weer het grootstev bubbelbad ter wereld.

5. King's Pond Pool in het Four Seasons Hotel Hualalai Big Island op Hawaii: Dit zwembad ligt direct naast de oceaan en is uitgehouwen uit een 200 jaar oude rots van lava.

6. Nemo 33 in Brussel: met een diepte van 33 meter het diepste zwembad ter wereld. Er zijn platforms voorzien op verschillende dieptes en op 10 meter diepte zitten grotten verborgen.

7. The Tank in het Golden Nugget Hotel in Las Vegas: middenin het zwembad staat een enorm aquarium met 300 verschillende soorten vissen. Een glijbaan voert u dwars door het aquarium heen.

8. Grace Hotel Pool in New York City: dit binnenzwembad is direct verbonden met de bar, er is sfeerverlichting en een projector om films te bekijken.

9. Crocosaurus Cove in Darwin, Australië: Vanuit een 'cage of death' daalt u af in een zwembad waar de grootste krokodillen in Australië rondzwemmen.

10. Het zwembad in Hotel Valley Ho in Scottsdale, Arizona: Een retrozwembad in Fifties stijl. Vroeger kwamen Betty Grable, Marilyn Monroe, Ingrid Bergman en Rock Hudson hier zwemmen. Nu zijn Katy Perry en John Legend de vaste gasten.

11. Grand Wailea Canyon Activity Pool op Maui, Hawaii: Negen zwembaden in allerlei vormen zijn met elkaar verbonden via een rivier die je in razende vaart van het ene naar het andere zwembad brengt. Het is bovendien het enige zwembad ter wereld met een lift.

12. Zwembad in het gloednieuwe luxeresort Amangiri in Utah: het zwembad is gebouwd rond een enorme natuurlijke rotsformatie en biedt een prachtig uitzicht op het Grand Staircase-Escalante National Monument.

13. Zwembad in W Hotel Fort Lauderdale in Florida: Het pronkstuk van dit über-hippe zwembad is een glazen trap in het midden van het zwembad. Mensen die in de lounge genieten van een drankje kunnen via ruiten in het plafond kijken naar de zwemmers boven hun hoofd.

14. Venetian Pool in Coral Gables, Florida: Dit zwembad uit 1924 is geheel gebouwd in Venetiaanse stijl.

15. Hayman Island Resort Pool in Australië: Dit enorme zwembad (ongeveer zeven Olympische baden bij elkaar opgeteld) ligt aan de rand van het Great Barrier Reef.

Lees meer over:

Onze partners