De 10 beste plaatsen om naakt te zwemmen

1. Formentera, Spanje. Dit buureiland van Ibiza bezit zo ongeveer de mooiste stranden in het Middellandse Zeegebied en naakt is de hier de norm.

2. Viti Lake bij de Askja Caldera in IJsland. In het kratermeer Viti met zijn geothermale water is het dragen van zwemkleding alles behalve verplicht.

3. Traditionele onsen in Japan. Japan ligt op de zogenaamde Ring van Vuur en dat betekent dat er ondergronds van alles borrelt en bubbelt. Een onsen is een hete bron met water afkomstig uit geisers. De weldadige werking merkt u alleen als u er ongekleed induikt.

4. IJszwemmen in Finland. Eerst warm worden in de sauna en daarna afkoelen in ijskoud water, het schijnt een geweldig gevoel te geven. U zult er wel zelf een gat voor in het ijs moeten hakken want op publieke plaatsen mag u niet naakt het gat in.

5. Porcupine Mountains in het Wilderness State Park in Michigan. De Porcupine Mountains (Porkies) is een serie bergketens die boven Lake Superior uitsteken. Hier ligt de mooiste ‘skinny-dip’ plaats in de VS.

6. Paradise Beach, Mykonos in Griekenland. De hippies maakten van dit strand in de jaren zestig een beroemde plaats voor de vrije liefde en uitbundige feesten. Tegenwoordig trekken jongeren er nog altijd naartoe om tot in de vroege uurtjes te feesten en na afloop naakt het water in te duiken.

7. Radha Nagar op de Andaman & Nicobar Islands in de Baai van Bengalen tussen Birma en Indonesi?. Radha Nagar werd in 2004 getroffen door de tsunami, maar ondertussen heeft het zich grotendeels hersteld en wordt het als het mooiste strand in Azi? beschouwd.

8. Blackmoss Pot in het Lake District, Groot-Brittani?. Naakt zwemmen in Engeland ligt niet voor de hand, maar in het afgelegen meertje Blackmoss Pot kraait er geen haan naar als er iemand zonder kleren in gaat zwemmen.

9. Englischer Garten, München, Duitsland. In Duitsland is de Freikörperkultur al sinds de 19e eeuw heel normaal. In de zomer trekken duizenden Münchenaars naar de Englischer Garten om tijdens de lunchpauze even niet gehinderd door kantoorkleding te badderen.

10. Turtle Island, Fiji. In dit luxeresort hoeft u niet bang te zijn voor pottenkijkers. Slechts 14 stellen kunnen hier terecht in hun eigen luxevilla met privéstrand.

Bron: Lonely Planet’s 1000 Ultimate Experiences

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content