Thaise autoriteiten bevrijden olifanten uit badplaatsen

21/08/13 om 15:41 - Bijgewerkt om 15:41

Bron: Knack Weekend

De autoriteiten hebben in verschillende badplaatsen in het zuiden van Thailand 14 illegaal gehouden olifanten bevrijd.

Thaise autoriteiten bevrijden olifanten uit badplaatsen

© Reuters

De dieren werden in populaire vakantiegebieden in de provincies Krabi, Phuket en Phang Nga voor attracties zoals olifant rijden ingezet. Dat deelde de organisatie voor de bescherming van de biodiversiteit Traffic mee.

Illegale handelDe eigenaars hadden valse papieren gebruikt voor de registratie van de dieren. Vermoedelijk werden de olifanten door smokkelaars gevangen in de Thaise nationale parken waar ze in het wild leven. "De illegale handel in levende olifanten vormt een groot gevaar voor de Aziatische olifantensoort. We zijn echt blij met deze belangrijke stap van de Thaise overheid", zei Naomi Doak van Traffic.

Naar Thais recht zijn wilde olifanten beschermd, getemde dieren met de juiste documenten mogen echter als lastdieren gebruikt worden.

Terwijl de handel in ivoor uit Afrika of van wilde Aziatische olifanten in Thailand verboden is, laat het land de verkoop van slagtanden van tamme inheemse dieren wel toe. Stropers en handelaars maken echter van dit achterpoortje gebruik om Afrikaans ivoor zonder declaratie te verkopen. (Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners