Shoppen populairste bezigheid op citytrip

Tijdens een stedentrip is winkelen veruit de populairste bezigheid, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite Stedentripper.

Tijdens een stedentrip is winkelen veruit de populairste bezigheid, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite Stedentripper. Het bezoeken van een lokale bezienswaardigheid, zoals de Eiffeltoren of de Big Ben, volgt op een tweede plek.

Bezoekers van de website werd gevraagd naar welke activiteiten ze het liefste doen tijdens een stedentrip. Bij liefst 87% stond winkelen op de planning, iets minder dan tweederde bezoekt ook graag een lokale bezienswaardigheid.

Hoewel Nederlanders en Vlamingen bekend staan als cultuurliefhebbers, gaf slechts 38% van de ondervraagden aan musea te bezoeken tijdens een stedentrip. Theaters bleken met 13% nog minder in trek.

Ruim driekwart houdt het tijdens een citytrip echter niet bij Ć©Ć©n activiteit. Men wil zoveel mogelijk uit een stedentrip halen en dus wordt winkelen vaak gecombineerd met andere activiteiten.

Verrassend is de populariteit van een bezoek aan een kroeg, pub of discotheek. “In met name BelgiĆ« en Duitsland is het mogelijk om een bezoek aan een brouwerij of bierhuis te brengen, maar dat dit, samen met kroegen en discotheken, boven een museumbezoek zou eindigen hadden we niet verwacht,” aldus onderzoeker Erik Lammers.

De meest populaire activiteiten tijdens een stedentrip:

1. Winkelen – 87%

2. Lokale bezienswaardigheid – 61%

3. Kroeg, pub of discotheek – 41%

4.Museum – 38%

5. Kerk – 23%

6.Paleizen en andere gebouwen – 19%

7. Stadstour – 18%

8. Dierentuin of pretpark – 16%

9. Theater en opera – 13%

10.Lokale evenementen of festiviteiten – 11%

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content