Omzet kusttoerisme krijgt stevige knauw

zaterdag 25 augustus 2012 om 09u01

© Belga

Vakantiegangers aan de Belgische kust spenderen maar liefst 16 procent minder dan in 2005. Dat blijkt uit een rapport van Toerisme Vlaanderen dat De Morgen kon inkijken. In 2011 overnachtten 14 miljoen vakantiegangers aan de kust, 15 procent minder in vergelijking met 2005.

Vooral het aantal overnachtingen in appartementen of woningen via een immokantoor ging achteruit. Dat heeft een weerslag op de totaalomzet: zes jaar geleden spendeerden vakantiegangers nog 1,05 miljard euro tijdens hun verblijf aan de kust, nu is dat nog 891 miljoen.

Dat er minder overnachtingen in vakantieverblijven zijn, wordt volgens Stef Gits van Toerisme Vlaanderen voor een deel verklaard doordat meer mensen investeren in een tweede verblijf aan de kust. Daarnaast komen er niet minder mensen naar de kust, ze blijven alleen minder lang, luidt het. (Belga/RDM)

Knack Weekend Reizen-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

bredene2 | 26 augustus 2012

De prijzen aan de kust zijn ook niet van de poes en zeker bij de horeca. Wie er al lang woont weet ook waar hij niet moet zijn voor een pilsje of een kop koffie. 2,20 euro voor een biertje en 2,50 euro voor een koffie is geen lokmiddel voor dagtoeristen.

Ongepast?

tamarinde | 26 augustus 2012

Iemand is zich hier steeds aan het herhalen... je hoeft niet naar de kust als je niet wil, ventje...

Ongepast?

bietel | 26 augustus 2012

Misschien heeft het wel gewoon met kustmentaliteit te maken...Het snel rijk syndroom is er namelijk wel héél nadrukkelijk aanwezig.

Ongepast?

tamarinde | 26 augustus 2012

De multinicker heeft zeker eens een slechte ervaring in De Panne opgedaan of zo. Weer een hele reeks opmerkingen van een aantal van zijn nicks die allemaal hetzelfde zeggen en nergens op slaan. Niemand verplicht u op verlof naar de kust te gaan. Daar gaat dit artikel niet over en de kust is ook zeker niet afhankelijk van een of andere pipo die hele dagen op Knack zit te zeveren.

Ongepast?

tb | 25 augustus 2012

Niet te verwonderen: te duur en zoveel mogelijk de mensen in het Frans bedienen. Wel, dat ze het dan maar hebben van de Walen.

Ongepast?

 

Reageer

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze wekelijkse reizen nieuwsbrief!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse reizennieuwsbrief

E-mail:

Whitepapers

Meest gelezen