Logeren bij de boer in Tirol

woensdag 18 maart 2009 om 00u00

Logeren bij de boer in Tirol

Logeren bij de boer is steeds meer in trek bij gezinnen met kinderen. In het Oostenrijkse Tirol hebben daarom maar liefst 400 boerderijen zich verenigd tot 'Urlaub am Bauernhof' en stellen hun erf open als vakantieadres.

Geen overnachting in een bedstee, maar wel een breed scala aan traditionele activiteiten. Zo helpen de kinderen de boer met het voeren van het vee, het verzorgen van de pasgeboren kalfjes of gaan ze hutten bouwen op de hooizolder. Ondertussen kunnen de ouders genieten van rust en natuur op één van de vele wandelingen die vaak vanaf de boerderij vertrekken.

Of het nu is op een boerderij in de buurt van de hoofdstad Innsbruck, in de Kitzbüheler Alpen of in het Tannheimer Tal, de dag begint met een ontbijtje van verse eieren en pas gemolken melk. Vervolgens zijn er tal van activiteiten mogelijk, ook buiten het boerenerf.

In de regio Kufstein/Kitzbühel werken verschillende boerenbedrijven samen onder de naam ‘His Majesty the Wilder Kaiser'. Gezamenlijk organiseren zij diverse wandeltochten, waaronder de "On the Packer's Trail' die laat zien hoe de handelaren vroeger met volgepakte paarden door de bergen trokken.

Voor nog meer avontuur bieden de 9 boerderijen in het Pitztal activiteiten zoals tochten over de gletsjer, fotosafari's en fakkelwandelingen. Het met vier Edelweiβ onderscheiden Schusterhof in Itter is als enige Alm onder de bergtop van de Hohen Salve ook een echt hoogtepunt. Deze boerderij op 700m hoogte beschikt over zeventien bedden, drie privé tennisbanen en ligt op loopafstand van het openbare zwembad en dorpscentrum.

Urlaub am Bauernhof

De 400 vakantieboerderijen bevinden zich in het noordelijke en oostelijke deel van Tirol. Een uitgebreid overzicht kan je vinden op Bauernhof waar je tevens thematische brochures kan downloaden en arrangementen kan boeken. Een groot deel van de Tiroler boeren heeft een 100% organische aanpak.

Om de kwaliteit van de vakantieboerderijen op hoog niveau te houden, worden de boerderijen op tal van aspecten beoordeeld. Belangrijke selectiecriteria zijn de ligging, het interieur, de servicegericht en het aanbod van activiteiten.

Een nacht in een vakantieboerderij is te boeken vanaf € 18,- per persoon. Familieappartementen (vier personen) zijn te huur vanaf € 54,- per dag. Kinderen tot 12 jaar krijgen korting.

Knack Weekend Reizen-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze wekelijkse reizen nieuwsbrief!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse reizennieuwsbrief

E-mail:

Whitepapers

Meest gelezen