Reisgids: Toscane, Umbrië en De Marken

22/08/13 om 11:00 - Bijgewerkt om 11:00

Bron: Knack Weekend

Wie meer over de Italiaanse regio's Umbrië, Toscane en De Marken, kan terecht in de nieuwste Dominicus-reisgids geschreven door historicus Herman Beliën.

Reisgids: Toscane, Umbrië en De Marken

"Herman Beliën is historicus en begeleidt culturele reizen in heel Italië" meldt de achterflap van de nieuwe reisgids over de auteur. Dat verklaart alleszins de degelijke informatie die de gids biedt, en mogelijk ook soms onverwachte, maar zeker interessante aandachtspunten.

Eentje daarvan is het artikeltje over de fascistische nieuwbouw in de Italiaanse steden, een item dat eens een iets andere klok luidt dan de eenheidsworst die je te vaak in toeristische gidsen behandeld vindt.

Brood, geen spelen

Dat Beliën het land vaak bezocht heeft, proeft u ook. Letterlijk soms, als hij het heeft over de Toscaanse broodvariëteit, die komaf maakt met het flauwe imago van het Italiaans brood. Net als dat brood is deze reisgids er een om langzaam te savoureren, liefst voor u de reis aanvat.

Om mee te nemen tijdens een bezoek is hij niet alleen wat zwaar uitgevallen, maar ook vrij onhandig. De plannetjes zijn rudimentair, het register achteraan nogal beknopt. Ook komt wie van couleur locale houdt, niet erg aan zijn trekken. Lokale evenementen staan nauwelijks vermeld.

Ariane De Borger in Plus Magazine

Herman Beliën - Toscane, Umbrië en De Marken

Uitgever: Gottmer

Prijs: 23,95 euro

Lees meer over:

Onze partners