Paasvakantie van start: Toerisme Vlaanderen verwacht een grote toeristenstroom

© iStock

Toerisme Vlaanderen verwacht dit jaar ruim anderhalf miljoen overnachtingen in Vlaanderen en Brussel tijdens de paasvakantie. Dat zijn er 3,6 procent meer dan in de paasvakantie van 2014.

Het gaat om ruim 760.000 overnachtingen door binnenlandse toeristen en ruim 762.000 overnachtingen voor rekening van buitenlanders. Samen zullen ze tijdens de paasvakantie meer dan 208 miljoen euro besteden in Vlaanderen en Brussel, zo heeft Toerisme Vlaanderen meegedeeld.

De dienst maakt voor deze voorspelling gebruik van een zelf ontwikkeld wetenschappelijk berekeningsmodel. Volgens de cijfers die daaruit voortkomen, zullen ruim anderhalf miljoen overnachtingen geregistreerd worden aan de kust, in de groene regio’s, in de Vlaamse kunststeden Antwerpen, Mechelen, Leuven, Gent en Brugge, en in Brussel.

Belgen die er voor kiezen de paasvakantie in eigen land door te brengen, zouden goed zijn voor 760.190 overnachtingen, 3,4 procent meer dan in 2014, terwijl 762.503 overnachtingen voor rekening zijn van buitenlandse bezoekers, een stijging met 3,7 procent in vergelijking met vorig jaar. Bijna 16 procent van de overnachtingen (121.565) wordt geboekt door bezoekers uit Groot-Britannië, wat volgens Toerisme Vlaanderen “veel te maken heeft met de herdenkingen rond de Eerste Wereldoorlog”.

Na Groot-Brittanië volgen Nederland (117.262) en Duitsland (93.895). Het anderhalf miljoen overnachtingen vertegenwoordigt voor de Vlaamse economie “een stevige omzet” van ruim 208 miljoen euro. Bijna 88 miljoen euro komt van binnenlandse bezoekers, ruim 120 miljoen euro van de buitenlandse gasten. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content