Nightswapping als reisalternatief

06/11/13 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:08

Bron: Knack Weekend

Volgens de bedenkers gaat Nightswapping een revolutie teweegbrengen in de toerismewereld.

Nightswapping als reisalternatief

Wat is nightswapping? Door zelf gasten uit het buitenland in uw woning te ontvangen spaart u nachten die u vervolgens zelf kunt doorbrengen bij andere Nightswapping-leden in een land naar keuze.

Het werkt heel eenvoudig: u schrijft u in via de website www.cosmopolithome.com in en u ontvangt meteen twee nachten die u in het buitenland kunt doorbrengen. Deelname aan Nightswapping is gratis en wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent om gasten te ontvangen kunt u nachten kopen.

Van iedere accommodatie krijgt u op de site een korte omschrijving, foto's, informatie over de eigenaar en ervaringen van eerdere gasten. Via de site regelt u het verblijf zelf rechtstreeks met de gastvrouw of gastheer.

Wanneer u zelf gasten uit het buitenland ontvangt, verdient u daar weer nachten mee om in het buitenland door te brengen. Het staat u natuurlijk vrij om ja of nee te zeggen wanneer iemand in uw woning wil overnachten en u kunt er ook voor kiezen gasten te ontvangen wanneer u zelf niet thuis bent. (MS)

Deze video maakt duidelijk hoe nighswapping precies werkt:

Lees meer over:

Onze partners