Nieuw Japans hotel zal bemand worden door robots

06/02/15 om 17:00 - Bijgewerkt om 17:00

'We willen het meest efficiënte hotel ter wereld worden.' Niet alleen wordt er gedacht aan zonne-energie en besparende maatregelen, maar een groot deel van de personeelstaken zal door robots uitgevoerd worden.

Nieuw Japans hotel zal bemand worden door robots

De 'menselijke' robots zullen de hotelreceptie bemannen. © Henn-na Hotel

Het nieuwe hotel dat gebouwd wordt in Sasebo, waar er een Nederlands themapark 'Huis Ten Bosch' gesitueerd is. Het Henn-na Hotel, vertaald klinkt dat als 'Vreemd Hotel', zal vanaf 17 juli de deuren van hun 72 kamers openen. In 2016 komt er nog een uitbreiding met 72 kamers.

Het onthaal van het hotel zal bijvoorbeeld verzorgd worden door drie robots met sterke menselijke trekjes. Ze zullen 'intelligente' gesprekken kunnen voeren met de hotelgasten. Daarnaast zullen ook de portierstaken en de schoonmaakdiensten verzorgd worden door robots.

'We willen het meest efficiënte hotel ter wereld worden', klinkt het bij de directeur van Huis Ten Bosch Hideo Sawada. 'Het zou het meest futuristische low-cost hotel in de hotelwereld moeten zijn. We willen in de toekomst zo'n 1000 gelijkaardige hotels bouwen wereldwijd.' Als het van Sawada afhangt, zullen 90% van de taken in het hotel uitgevoerd worden door de robots.

Wie nu al een kamer wil boeken (en wijs raakt uit de Japanse website), kan dit nu al doen. Er zal bovendien met biedingen gewerkt worden tijdens het hoogseizoen. (AB)

Onze partners