New York blijft boeiend uitgaansparadijs

New York City is, dankzij de lage dollar tegenover de Europese munt, één van de topbestemmingen onder ‘euro’-citytrippers. De stad biedt (bijna) alles wat je wilt en voor veel toeristen is het daarom ‘nu of nooit’, meent entertainment-specialist Keith Prowse. In haar nieuwe Insights New York e-brochure een overzicht van de talrijke mogelijkheden.

Zoek maar uit wat je wilt: één van de tientallen musicals of toneelstukken op Broadway bezoeken, de hele dag met een hop-on hop-off bus de bekendste attracties bekijken, op de fiets de stad ontdekken, een gospel dienst in Harlem bijwonen, een bird’s eye view van de stad per helikopter, winkelen in een outlet store met ruim 200 winkels of een basketbal, ijshockey of American Football wedstrijd meemaken?

Selectie

En dat is dan nog maar een selectie van alles wat je in de bruisende wereldstad kunt doen en beleven. Vaak is zo’n tripje veel te kort, maar je kunt veel tijd winnen, door je programma van must do’s en must see’s al in eigen land goed voor te bereiden en waar mogelijk ook al je tickets te kopen. Dat scheelt in elk geval soms uren in de rij staan en ‘sold out’ is er dan natuurlijk ook niet bij.

Nooit zo gunstig

‘Omdat de prijzen van onze tickets gekoppeld zijn aan de dollar is het prijsniveau op dit moment nog nooit zo gunstig geweest. Bovendien rekenen wij geen enkele toeslag,’aldus Lieselot Elzerman, directeur Nederland van Keith Prowse.

Keith Prowse biedt tickets voor alle musicals en toneelstukken in New York. De keuze varieert van complete arrangementen inclusief hotel tot alleen een kaartje voor Broadway musicals of de meer kleinschalige Off-Broadway producties.

Populaire musicals

Populaire musicals op dit moment zijn onder meer Chicago, The Lion King, The Little Mermaid, Mamma Mia!, Mary Poppins, In the Heights, Hairspray, Legally Blond, Jersey Boys, Wicked en Xanadu, de laatste met Woopie Goldberg in de cast tot 28 september. De prijs bij Keith Prowse is exact gelijk aan die van de theaterkassa en zijn, bij de huidige dollarkoers, vanaf 69 euro voor een eerste rang ticket.

Bus, boot of helicopter

Daarnaast worden ook verschillende rondvaarttochten, bustours en helikoptervluchten aangeboden. Zo kan men met de ‘All Loops Plus Tour’ twee dagen en een avond lang gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus die langs alle attracties rijdt.

Voor toeristen die de stad voor de eerste keer bezoeken is de ‘Manhattan Comprehensive’excursie een aanrader: met tekst en uitleg van een gids komt de bus langs de bekendste bezienswaardigheden.

Ook leuk: the Beast Speed Boat waarmee je met een snelheid van zo’n 70 km per uur door de haven van New York racet – met een fotostop voor het Vrijheidsbeeld.

Museum of sportwedstrijd

Ook tickets voor verschillende musea kunnen vooraf gereserveerd worden, waaronder het Metropolitan Museum of Art, het Museum of Modern Art en Madame Tussaud’s. Voor een spectaculair uitzicht overdag of ’s avonds over de stad is een bezoek aan het Top of the Rock observation deck op de 70ste verdieping van het Rockefeller Plaza de moeite waard.

Een ander hoogtepunt bij een bezoek aan New York is een American Football wedstrijd van de New York Jets. Keith Prowse heeft speelschema en toegangsprijzen van alle American Football, basketbal en ijshockey wedstrijden.

Hotels

New York staat bekend om zijn dure hotelkamers. Vanwege de goede samenwerking met verscheidene hotels kan Keith Prowse betaalbare overnachtingen aanbieden in onder meer het 3-sterren Roger Smith boetiekhotel, het 3-sterren Paramount op Times Square en het 2-sterren Milford Plaza Hotel.

Informatie
Keith Prowse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content