Serengeti National Park

donderdag 01 januari 2009 om 11u00

Serengeti National Park

Serengeti komt van het Swahili woord 'Siringitu' en betekent 'de plaats waar het land altijd doorloopt'. Het park is het grootste wildreservaat ter wereld en staat vooral bekend om de grote trek van miljoenen gnoes, zebra's en gazellen.

De grote trektocht van de gnoes is al zo oud als de mensheid zelf en hun instinct is zo sterk dat niets hen tegen kan houden: geen diepe kloven, rivieren vol met krokodillen en extreme droogten. Niets is mooier dan een kudde gnoes die onder een geelstammige acacia over de savanne van de Serengeti migreert.

In Afrikaanse legenden wordt de gnoe omschreven als een soort clown. God zou de gnoe gemaakt hebben door overgebleven delen te gebruiken. Behalve gnoes en zebra's leven er nog duizenden andere dieren zoals olifanten, leeuwen, giraffen, buffels, jachtluipaarden en krokodillen. De Seregenti is daarmee het grootste wildreservaat ter wereld.

De Serengeti vlakte zet zich over de grens met Kenia verder waar de natuur beschermd wordt in het Masai Mara National Park.

Knack Weekend Reizen-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze wekelijkse reizen nieuwsbrief!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse reizennieuwsbrief

E-mail:

Whitepapers

Meest gelezen