Yellowstone

01/01/09 om 11:00 - Bijgewerkt om 10:59

Bron: Knack Weekend

Yellowstone National Park is om meerdere redenen het pronkstuk van de Amerikaanse nationale parken.

Yellowstone

Yellowstone dankt zijn naam aan de Minnetaree Indianen. Zij noemden het uitzonderlijke gebied met omhoogspuitende watervallen en bewegende bodem 'Mi tsi a da zi', wat zoiets als 'rock yellow river' betekent, maar later verbasterd werd tot Yellow Stone.

Yellowstone National Park is om meerdere redenen het pronkstuk van de Amerikaanse nationale parken. Het is het oudste nationale park ter wereld, tweederde van alle geisers ter wereld is er verzameld, het is het enige gebied in Noord-Amerika waar bizons nog vrij rondlopen en het kent de grootste variëteit aan wild in continentaal Amerika (de Verenigde Staten zonder Alaska en Hawaï).

Yellowstone is eigenlijk meerdere parken in één. De verschillen tussen de diverse delen van het park zijn enorm. Zo zijn er stukken met bergen van boven de 3000 meter, terwijl je er ook glooiende dalen en diepe canyons, onderbroken door watervallen, vindt.

En verspreid over heel Yellowstone liggen allerlei vreemde thermale verschijnselen, de grootste concentratie geothermische sites ter wereld, met meer dan drieduizend geisers, fumarolen en hete bronnen.

Niet voor niets bezoeken jaarlijks zo'n 3 miljoen mensen het gebied. In de zomer kan het bij bekende punten zoals de Old Faithfull behoorlijk druk worden, maar zodra je een beetje de wildernis intrekt heb je het gevoel de enige bezoeker te zijn. Je kan kilometers wandelen zonder iemand tegen te komen.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners