Meer Belgen plannen dit jaar een vakantie

05/02/15 om 13:37 - Bijgewerkt om 13:35

Volgens een raming van de vereniging van Belgische touroperators (ABTO) zijn 6,2 miljoen Belgen van plan om dit jaar op vakantie te vertrekken, tegenover 6,1 miljoen vorig jaar.

Meer Belgen plannen dit jaar een vakantie

© iStockphoto

In Brussel opende is het Vakantiesalon van start gegaan. Tot maandag worden zowat 100.000 bezoekers verwacht op de Heizel.

Volgens een raming van de vereniging van Belgische touroperators (ABTO) zijn 6,2 miljoen Belgen van plan om dit jaar op vakantie te vertrekken, tegenover 6,1 miljoen vorig jaar. Meer dan 60 procent van de Belgen die beslist hebben om te vertrekken, heeft zijn vakantie nog niet gereserveerd.

Vier paleizen van Brussels Expo op de Heizel huisvesten de 700 aanwezige exposanten van het Vakantiesalon. Frankrijk palmt een paleis in, de drie andere paleizen richten zich naar Europa/Middellandse Zee, de Benelux en de exotische bestemmingen.

Deze editie van het Vakantiesalon wil drie thema's belichten: de fiets, het gezin en de 'outdoor' bestemmingen.

Gastland Tunesië

Tunesië is dit jaar eregast. De ABTO bemerkt een stijging van het aantal vakanties en van het aantal reeds gereserveerde vakanties in vergelijking met het voorgaande jaar. De beroepsvereniging definieert vakantie als elk verblijf van minstens één nacht. Veel Belgen overwegen overigens twee vakantieperiodes in de plaats van een enkele.

Frankrijk blijft met voorsprong de meest gekozen vakantiebestemming: 23,8 pct van de Belgen is van plan naar onze Zuiderburen te trekken. Daarna volgen België (10,9 pct) en Spanje (10,6 pct). Het Vakantiesalon trok in 2014 in totaal 100.576 bezoekers. Peru was toen eregast.

(Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners