Madrid heeft er een museum van wereldklasse bij

14/04/14 om 20:30 - Bijgewerkt om 20:30

In Madrid is het Nationale Archeologische Museum, na een ingrijpende renovatie van zes jaar, opnieuw geopend. De werken duurden lang, maar loonden de moeite: het museum is zowel om de collectie als om de architectuur van het gebouw een bezoek waard.

Het Archeologische Museum behoort tot de grootste musea in de Spaanse hoofdstad en bezit voorwerpen vanaf de prehistorie tot en met de 19e eeuw. Meer dan 13.000 objecten staan tentoongesteld in veertig zalen van het neoklassieke gebouw in het centrum van Madrid waarin ook de Nationale Bibliotheek gevestigd is. Het museum is zo groot dat je er twee dagen voor nodig hebt om alles te zien en dan is nog maar een fractie van de in totaal 1,25 miljoen artefacten tellende collectie in het museum uitgestald.

Museumdirecteur Andres Carretero Perez wilde het museum aantrekkelijk maken voor iedereen en niet enkel voor wetenschappers. Audiovisuele displays, kaarten en grafische panelen plaatsen de objecten in een grotere historische context.

En een reconstructie van de Altamira grotten, een grote muur waarop foto's op 350 kleine schermen geprojecteerd worden en een replica van de 3,2 miljoen jaar oude resten van de vrouw die bekendstaat als Lucy zorgen ervoor dat het museum levendig en ook voor kinderen interessant is.

Het museum is ook toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn en voor mensen die weinig zien zijn er borden in brailleschrift. Tickets kosten slechts drie euro.

Onze partners