Leuke eetadresjes in Zuid-Afrika

Pieter van Doveren, culinair journalist van Weekend Knack bezocht Zuid-Afrika en selecteerde zes leuke eetadresjes.

Panama Jacks
Vis, levende schaaldieren en sushi in een houten optrekje tussen de containers van de docks van Kaapstad. Het havengebied is ’s avonds donker en verlaten, maar bij Panama Jack branden de lichten en rijden de taxi’s af en aan.

Het internationale publiek komt naar hier voor een ‘oystershot”(Walvis Bay-oester met ‘double shot’ Absolut Wodka) of om een hoornkreeft te kiezen uit een van de leefbakken, of om Namibische oesters te degusteren of ‘abalones’ van de grill.

Panama Jacks
CNR Quay 500
Eastern Mole Road
Cape Town Docks

Jardine Restaurant
Om lekker te eten en te drinken in Kaapstad. Chef-kok is George Jardine, die ervaring opdeed in Europa, Azië, Australië en Zuid-Amerika en heel wat prijzen won. Hij kookt modern met wereldse invloeden en zijn smakelijke gerechten worden begeleid door met zorg geselecteerde, heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen, die meestal afkomstig zijn van kleine wijnmakerijen.

Jardine restaurant
185 Bree street
Kaapstad

Reuben’s Restaurant
Moderne brasserie met mooi hedendaags decor en verfijnde maar eenvoudige gerechten. Alles is hier van goede smaak! Chef-kok is Reuben Riffel (2004 Chef of the Year en Restaurant of the Year in Eat Out). Partners zijn Marc Kent en Tim Rands van de wijnmakerij Boekenhoutskloof.

Reuben’s Restaurant
Huguenot street 19
Franschhoek

Laibach Vineyards Lodge
Op 40 minuten van Kaapstad en 10 kilometer ten noorden van het stadje Stellenbosch ligt de wijnmakerij Laibach. De recent gebouwde, oderne en gerieflijke lodge met enkele ruime self catering-appartementen ligt aan een kunstmatig meertje op wandelafstand van de wijnmakerij en is omgeven door wijnvelden.

Niet vergeten de biowijn The Ladybird 2007 of een Pinotage Friedrich Laibach 2006 te proeven: het zijn wijnen om te koesteren! Ze worden in ons land verdeeld door: Ad Bibendum.

Laibach Vineyards Lodge
Klapmuts Road (R44)
Stellenbosch

Tokara
Moderne wijnmakerij in het hart van het wijngebied van de Westkaap. In het architectonisch opvallende gebouw is een uitzonderlijk restaurant gehuisvest. Vanuit de eetzaal en vanop het terras heb je een adembenemend uitzicht over de met wijnranken begroeide heuvels.

In de verte ziet je de Tafelberg. De omgeving, de Tokarawijnen en -olijfolie, het smakelijke, hedendaagse eten, de vlotte bediening: alles is er om te behagen.

Tokara wijnmakerij en restaurant
O.O.Box 6351
Uniedal 7612

Rubert & Rothschild
Wijnmakerij aan de voet van de spectaculaire Simonsberg in de Franschhoekvallei. De boerderij van Franse Hugenoten, Fredericksburg, dateert uit 1690 en is nu de thuisbasis van de Rupert & Rothschildwijnmakerij. Voor geprivilegieerde gasten is er een luxecottage met zwembad beschikbaar.

Het samenwerkingsverbond tussen wijlen dr. Anton Rupert en de Franse baron Edmond de Rothschild dateert uit 1997. Michel Rolland is de oenoloog en de wijnen, die ronkende namen op hun labels dragen (Baroness Nadine, Baron Edmond enz.) worden in België verdeeld door Rouseu Wijnen uit Gent.

Rubert & Rothschild
P.O. Box 412
Franschhoek Valley 7690

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content