In beeld: pretpark Le Petit Prince in de Elzas opent de deuren

02/07/14 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:21

In Ungersheim in de Elzas is het Parc du Petit Prince geopend. Het op het bekende boek Le petit prince van Antoine de Saint-Exupéry gebaseerde park is het eerste luchtpark ter wereld.

Het nieuwe park telt 31 attracties die groot en klein uitnodigen om te vliegen en te reizen van de ene naar de andere planeet. Zo zijn er twee grote ballonnen die de bezoekers 150 meter de hoogte in brengen en een vliegende Aerobar waar de passagiers op 35 meter hoogte een glas kunnen drinken.

Verder zijn er vliegende stoelen, een carrousel met als thema de luchtvaart, een parcours dat een vlucht in nachtelijke omstandigheden nabootst en de Courier Sud waarbij de kleine vliegers moeten zorgen dat de post op het juiste continent terecht komt.

In filmzalen zijn verschillende 2D, 3D en 4D films te zien, er is een reuzenquiz over astronomie en je kan er dieren op een bijzondere manier ontmoeten zoals vlinders op de vlinderboerderij, kijken naar dansende schapen of een unieke attractie bekijken waarin vier jonge vosjes de hoofdrol spelen. (MS)

Onze partners