Italië is het meest gefotografeerde land van Europa

© iStockphoto

Hoewel de populairste vakantiebestemmingen Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn, is het opvallend dat Frankrijk populariteit verliest als het gaat om het maken van fotoboeken. Belgen en Nederlanders maken de meeste foto’s in Italië.

Uit onderzoek van Fotofabriek blijkt dat de meeste fotoboeken worden gemaakt over Italië. Met het prachtige Colosseum, de Toren van Pisa en de romantische gondeltochten in Venetië is het niet gek dat Italië met 16,6% van de fotoboeken het meest gefotografeerde land is. Italië wordt gevolgd door Spanje (11,5%) en Frankrijk (6,2%).

Hoewel de populairste vakantiebestemmingen Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn, is het opvallend dat Frankrijk populariteit verliest als het gaat om het maken van fotoboeken. Hoewel Italië het meest gefotografeerde land van Europa is, staat het land pas op plaats zes van de populairste vakantiebestemmingen. Mogelijk zijn deze landen minder speciaal om te fotograferen, omdat het meerendeel van de Nederlanders en Belgen hier al (vaker) zijn geweest.

Europa neemt met 60,3% het grootste aandeel van fotoboeken in beslag. Wanneer we naar verre reizen kijken, steekt Indonesië er met kop-en-schouders bovenuit. Deze populaire backpackbestemming neemt 10,2% van de boeken buiten Europa in beslag. Ook Thailand (5,5%) is goed vertegenwoordigd in Azië.

De andere kant van de wereld doet er overigens niet voor onder, want albums over de Verenigde Staten (6,5%) zijn goed voor een tweede plaats. Ongeveer de helft van deze fotoboeken gaan over New York City.

Australië is een belangrijke backpackbestemming en fotoboeken hierover zijn vaak extra dik en groot. Bijna 5,4% van alle buiten-Europese fotoboeken bevatten foto’s van dit bijzondere land.

Een zeer groot gedeelte van de gemaakte fotoboeken gaan over vakanties, weekendjes weg of andere reizen.

Fotofabriek heeft de Nederlandse en Belgische vakantieboeken van het afgelopen jaar onder de loep genomen en is tot de conclusie gekomen dat Italië de meest gefotografeerde bestemming is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content