In beeld: zo zag je de Matterhorn nog nooit

30/09/14 om 20:05 - Bijgewerkt om 20:05

De Matterhorn behoort tot de meest gefotografeerde bergen ter wereld. Toch slaagde fotograaf Robert Bosch erin om de berg ter ere van de 150e verjaardag van zijn beklimming op een unieke manier vast te leggen.

Op 14 juli 2015 is het 150 jaar geleden dat Edward Whymper als eerste de top van de 4478 meter hoge Matterhorn, gelegen op de grens tussen Zwitserland en Italie, te beklimmen. Dat dit geen eenvoudige klim was blijkt wel uit het feit dat vier van de zeven expeditieleden onderweg overleden.

De Matterhorn behoort tot de meest gefotografeerde bergen ter wereld. Dankzij zijn vorm kan een foto van deze berg bijna niet mislukken. Het was dan ook geen eenvoudige opdracht voor fotograaf Robert Bosch om nog indruk te maken met beelden van de Matterhorn.

Toch is hij daar uitstekend in geslaagd. In samenwerking met het Zwitserse bergsportkledingmerk Mammut legde een in het rood geklede groep bergbeklimmers dezelfde route af als Edward Whymper 150 jaar geleden. Onderweg installeerden ze een pad van lichtjes. Het resultaat is deze prachtige fotoreeks.

Meer informatie over het 150-jarig jubileum vindt u op de website 150 Jahre Matterhorn Erstbesteigung.

Lees meer over:

Onze partners