In beeld: Myanmar

16/01/12 om 14:26 - Bijgewerkt om 14:26

Myanmar, het vroegere Birma, beleeft na het einde van de militaire dictatuur een - evenwel nog bescheiden - toestroom van toeristen.

Het groeipercentage is schitterend, het totale aantal bezoekers nog klein. Afgelopen jaar kwamen op de voornaamste luchthaven in de havenstad Yangon (Rangoon) 21,8 procent meer bezoekers aan dan het jaar daarvoor. In totaal waren het er 360.000. De meeste bezoekers waren Thai, gevolgd door Chinezen. Uit Frankrijk kwamen 13.000 bezoekers, uit Duitsland bijna 11.000.

Myanmar werd tot maart 2011 decennialang door militairen bestuurd. Sindsdien is een civiele regering met toestemming van het leger in functie. Ze heeft volgens westerse regeringen veelbelovende veranderingen ingeleid. Vrijdag werden de meest vooraanstaande politieke gevangenen vrijgelaten.

Vredesnobelprijswinnares Aung San Suu Kyi, die jarenlang onder huisarrest stond, werkt met de regering samen. Ze had jaren geleden tot een boycot tegen haar land opgeroepen, die vele reizigers van een vakantie in Birma tegenhield. Ze trok het advies vorig jaar in. (Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners