In beeld: het gevaarlijkste wandelpad in Spanje opnieuw geopend

De Camino del Rey (Koningspad) is een 3 kilometer lange route bij het Andalusische stadje El Chorro. Het pad loopt op honderd meter boven de Los Gaitanes kloof, gevormd door de Guadalhorce rivier. Het werd aangelegd tussen 1901 en 1904 en was oorspronkelijk bedoeld voor de arbeiders die bij de Guadalhorce rivier aan een waterkrachtcentrale werkten.

Toen het pad voor deze arbeiders niet meer nodig was, raakte het in verval en in 1992 werd het pad gesloten omdat het te gevaarlijk was geworden: slechs 1 meter breed boven een diepe afgrond en geen reling om je aan vast te houden. Toch bleven avonturiers de route lopen met voor sommigen een fatale afloop. Er vielen in 1999 en 2000 vijf doden. Sindsdien werd de afsluiting beter bewaakt en werd het min of meer onmogelijk het pad nog te bereiken.

Maar ondertussen kreeg de Camino del Rey een flinke opknapbeurt: er werden relingen aangebracht en het pad werd verstevigd zodat nu weer iedereen op een veilige manier van de prachtige route kan genieten. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content