In beeld : het Art Deco zwembad Molitor wordt een luxehotel (voor en na)

22/05/14 om 17:29 - Bijgewerkt om 17:29

Tot ongenoegen van vele Parijzenaren opent het Molitor zwembad, een prachtig staaltje Parijs Art Deco dat sinds 1989 gesloten was, opnieuw zijn deuren maar dan als luxehotel, mijlen ver weg van het populaire oord dat het ooit was.

Het Molitor zwembad werd in 1929 geopend door olympische zwemkampioenen Johnny Weissmuller, alias Tarzan, en Aileen Riggin Soule. Het bleef lang beroemd door zijn Art Deco interieur en de eerste bikini die er na de Tweede Wereldoorlog verscheen.

Na de sluiting in 1989 wordt het gebouw opgenomen op de lijst van historische monumenten. Voortaan wordt één van de belangrijkste Parijse gebouwen in Steam Liner stijl van de jaren 30 beschermd. Na de diefstal van de Art Deco voorwerpen, wordt het gebouw een feest voor de graffiti-artiesten. In 2001 wordt er in het Molitor zwembad een befaamde rave party gehouden.

Na twee en een half jaar werken gaan de deuren van het mythisch zwembad weer open onder de vorm van een vijfsterrenhotel behorend tot de M Gallery groep. Zo zal Molitor 124 kamers bieden die op het zwembad uitgeven, een restaurant, een bar, een dakterras en uiteraard een winter- en een zomerbad (respectievelijk 33 en 46 meter). De keuken wordt geleid door sterrenchef Yannick Alleno.

Lees meer over:

Onze partners