In beeld: de meest romantische tuin ter wereld

02/06/13 om 12:09 - Bijgewerkt om 12:09

Iets ten zuiden van Rome ligt Ninfa, een vervallen middeleeuws stadje dat aan het begin van de 20e eeuw werd omgevormd tot een schitterende botanische tuin, ook wel de meest romantische tuin ter wereld genoemd.

Ninfa was in de twaalfde eeuw een welvarend stadje. Het telde twaalf kerken, had stadsmuren en lag aan de druk bereisde Via Appia tussen Napels en Rome.

Maar zoals in die tijd met wel meer stadjes gebeurde raakte ook Ninfa in de veertiende eeuw in verval door oorlogen en malaria. Tot de twintigste eeuw lagen de overgebleven gebouwen te verkommeren.

Maar toen viel het oog van een verre nazaat van de familie die het stadje in de Middeleeuwen in eigendom had, de Caetani's, en zijn Britse echtgenote op de ruines. Zij besloten er een botanische tuin in Britse stijl van te maken. De oude torens en poorten van Ninfa zijn nu begroeid met kleurige bloemen en planten.

De tuin behoort nu tot de mooiste in Europa. Charles Quest-Ritson schreef zelfs een heel boek over Ninfa met als titel 'Ninfa: the Most Romantic Garden in the World'.

Lees meer over:

Onze partners