In beeld: Burning Man Festival

31/08/13 om 11:03 - Bijgewerkt om 11:03

Tijdens het Burning Man Festival in de Black Rock Desert in Nevada verwisselen de deelnemers de dagdagelijkse samenleving voor een tijdelijke maatschappij waarin iedereen zich kan uiten op de manier die hij of zij wil.

Tijdens het acht dagen durende Burning Man Festival in de Black Rock Desert in de Amerikaanse stad Nevada verwisselen de deelnemers de dagdagelijkse samenleving voor een tijdelijke maatschappij waarin iedereen zich kan uiten op de manier die hij of zij wil. Het festival beperkt zich niet tot muziek of kunst: alles mag en alles kan.

Er zijn wel een paar regels die de vrijheid niet te veel inperken, maar zorgen voor een goed en veilig verloop van het festival: de deelnemers moeten bijvoorbeeld zelf voor een slaapplaats, water en eten zorgen. Het gebruik van auto's is beperkt. Geld wordt er niet gebruikt, alleen bij enkele kraampjes. In de plaats daarvan wordt er druk geruild. Aan het einde van het festival moet iedereen zijn eigen afval meenemen onder het motto 'Leave No Trace'.

Het hoogtepunt van het festival is de zaterdag voor Labour Day: het verbranden van het twaalf meter hoge beeld van The Wicker Man, de Burning Man. (MS)

Onze partners