In beeld: Belgische fotograaf wint de internationale Zeiss fotowedstrijd

29/03/17 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:37

De Belgische fotograaf Kevin Faingnaert heeft de belangrijke internationale fotowedstrijd Zeiss Photography Awards gewonnen met een fotoreeks over de Faeröer eilanden. Bekijk de schitterende beelden van de winnaar en van de finalisten.

Het thema van de tweede editie van de Zeiss Photography Awards was 'Meaningful Places'. Fotografen werden aangemoedigd om verder te kijken dan het alledaagse en foto's te maken van uitzonderlijke aspecten van de wereld waarin we in leven. Maar liefst 4.677 fotografen uit 132 landen zonden in totaal meer dan 31.000 beelden in naar de jury.

De Belgische fotograaf Kevin Faingnaert won de hoofdprijs met een reeks foto's gemaakt in miniscule dorpjes op de Faeröer eilanden. Het oordeel van de jury: "Er is een prachtige volledigheid in de fotoserie van Kevin: epische landschappen gemixt met tedere portretten, samengebonden in een zacht palet dat je onmiddelijk in de foto's trekt. Dagelijkse bezigheden in deze afgelegen nederzettingen werden vastgelegd op beeld, van een parochiaan die stilletjes in de kerk zit tot een lokale voetbalwedstrijd. Maar kijk wat beter naar de woeste omgeving en je realiseert je dat deze gewone mensen leven in buitengewone omstandigheden aan de rand van de wereld."

Lees meer over:

Onze partners