Retourtje Utrecht

© Mother Goose Hotel

Het Mother Goose Hotel in Utrecht werd waarschijnlijk al gebouwd in 1302 en deed in de loop van de eeuwen dienst als woning, apotheek, boekhandel, drukkerij, loodgietersbedrijf, bakker, winkelier, een meubelmaker, een matrassenmakerij en krakerspand.

Waarom?

Springfestival van 19 tot 28 mei

Wat valt er te beleven?

Tijdens dit internationale theaterfestival vinden op verschillende plaatsen in Utrecht dans- en theatervoorstellingen plaats.

Hotel?

Mother Goose Hotel: tot 2013 hét krakersbolwerk in Utrecht, nu een stijlvol boektiekhotel. Maar de geschiedenis gaat nog veel verder terug. Het monumentale pand gelegen vlakbij de Dom en de grachten, werd waarschijnlijk al gebouwd in 1302 en deed in de loop van de eeuwen dienst als woning, apotheek, boekhandel, drukkerij, loodgietersbedrijf, bakker, winkelier, een meubelmaker, een matrassenmakerij en krakerspand.

Bij de transformatie tot hotel hanteerden de eigenaren drie belangrijke uitgangspunten: geen standaardhotel, qua inrichting een vrouwelijk oog voor detail en duurzaamheid die comfort niet in de weg staat. Die laatste inspanning werd in 2015 beloond met de toekenning van het internationaal erkende milieucertificaat Green Key. Maar ook op de andere twee vlakken is het resultaat meer dan geslaagd.

Retourtje Utrecht
© Mother Goose Hotel

De 23 kamers verspreid over drie verdiepingen zijn individueel, met oog voor de eeuwenlange geschiedenis en met gevoel voor humor ingericht. Kamers bestaan in vier typen: van de kleinste Small Mother Goose rooms tot de zeer ruime Mother Goose Suites, dé pronkstukken van het hotel. Alle kamers, ook de kleinste, hebben een aparte werkplek, een Nespresso machine en een ruim bed.

Voor de kleinste kamers betaalt u vanaf 120 euro per kamer per nacht, voor de suites vanaf 195 euro.

Mother Goose Hotel, Ganzenmarkt 26, 3512GE Utrecht, Tel.: +31 (0)30 303 6300, E-mail: Welcome@MotherGooseHotel.com,

Tip

Rondom Utrecht liggen zestien forten die dienst uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie die de grote steden in het westen van Nederland moest beschermen tegen vijandige aanvallen. Tegenwoordig hebben de forten allemaal een andere bestemming gekregen.

Zo is in het Fort bij Vechten het Waterliniemuseum gehuisvest waar bezoekers alles leren over de manier waarop Nederland water gebruikte om zich te verdedigen. Fort Rijnauwen werd jarenlang niet gebruikt en is daardoor een waardevol natuurgebied geworden waar bijzondere dieren (vleermuizen, wezels, ijsvogels) hun intrek genomen hebben. Het fort kan onder leiding van een gids bezocht worden. Een derde voorbeeld: Fort Hoofddijk maakt tegenwoordig deel uit van de Botanische Tuinen van de Universiteit van Utrecht.

Lezerstips

De domtoren van Utrecht beklimmen is een absolute must. Twee gezellige, kleine bioscopen met café’s eraan: Louis Hartlooper Complex, Springhaver. (Zoë Coenen uit Utrecht/Brussel)

Vergeten museum: de Pieterskerk of Waalse kerk, een kerk die sinds de 17e eeuw door gevluchte Waalse protestanten gebruikt werd voor franstalige misvieringen. Gaat terug tot de 11e eeuw en is grotendeels gebouwd in een Romaanse stijl. Heeft een mooi interieur en een klein hofje. Alleen zaterdag tussen 12 en 16 uur open. (Caspar Tromp uit Utrecht/Brussel)

Voor de Vlaming – zeker café Olivier, wat een voormalige katholieke schuilkelder die nu omgebouwd is tot café/restaurant/brasserie met een nostalgisch Belgisch thema/ interieur, naast oorspronkelijk orgel en kerkversiering. Veel keuze aan speciaalbieren, degelijk eten. (Caspar Tromp uit Utrecht/Brussel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content