Retourtje Barcelona

© Nachol Alegre

Waar?

De Spaanse stad Barcelona.

Waarom?

La Mercè Festival van 22 tot 25 september.

Wat valt er te beleven?

24 september is de feestdag van La Mercè (O.L.V. van Barmhartigheid). Er zijn dan optochten van reuzen, er worden menselijke torens gebouwd, duivels rennen met vuurwerk door de straten. Verder zijn er concerten, circusacts, wijnproeverijen, lichtprojecties op gebouwen…

Hotel?

Hotel Casa Bonay

Hotel Casa Bonay ligt in Eixample Dret, de wijk waar in de negentiende en twintigste eeuw rijke families heentrokken om buiten het centrum van Barcelona te gaan wonen. Langs brede straten bouwden beroemde architecten als Gaudí, Puig en Muntaner imposante herenhuizen. Eén van die panden is het Casa Bonay, in 1869 gebouwd voor de welgestelde familie Bonay.

Tegenwoordig is Casa Bonay een hotel. De kamers werden onlangs gerenoveerd, met respect voor de oorspronkelijke architectuur. Hoge plafonds, mozaïektegels op de vloer, glas-in-loodramen en gietijzeren balkonnetjes werden gecombineerd met hedendaagse lampen en meubels.

Alle kamers beschikken over een minibar, lokaal gemaakte zeep, een Smart-tv, wifi, en magazines. Enkele hebben een balkon en/of een aparte zitkamer, en een yogakit. De Courtyardkamers zijn de pronkstukken van het hotel. Zo’n kamer heeft een groot terras en ligstoelen, een hangmat en een buitendouche.

In Casa Bonay vindt u diverse plekken om iets te eten of te drinken. The Libertine is tegelijk cocktailbar, theehoek en restaurant. In Mother kunt u terecht voor versgeperste fruitsappen en smoothies, en voor een met zorg bereide koffie gaat u naar Satan’s Coffee Corner. In het restaurant Elephant, Crocodile, Monkey zwaait chef-kok en bioloog Estanislao Carenzo de scepter. Hij kookt met lokale producten. Voor de goedkoopste kamers betaalt u vanaf 100 euro per nacht, voor de Courtyardkamers vanaf 175 euro.

Casa Bonay, Gran Vía de les Corts Catalanes 700, 08008 Barcelona, +34 93 545 80 70, hola@casabonay.com

Tips

22@

Een heel andere kant van Barcelona krijgt u te zien in het ‘rechterdeel’ van de wijk (‘Eixample Dreta’). Het gigantische bouwproject 22@ doet dit lang verwaarloosde stadsdeel er helemaal anders uitzien. Oude industriegebouwen maken plaats voor moderne constructies ontworpen door architecten als Jean Nouvel, die er de opvallende toren Torre Agbar realiseerde. Andere bouwwerken krijgen een nieuwe bestemming als galerie, restaurant, cultuurcentrum.

Lezerstips

“Naar mijn mening zouden El Born en Gràcia op elke toeristische route moeten staan; El Born voor zijn gezellige straatjes met boetieks, restaurants en de vele bars, waaronder verschillende Baskische tapasbars ; Gràcia om de lokale sfeer op te snuiven.” (Lesley Lauwaert, Barcelona)

“Wat bij ons een diepe indruk naliet was het Palau de la Música Catalana van architect Lluis Domenech i Montaner. Van dezelfde architect het Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, een beetje uit het centrum, maar goed bereikbaar met de metro.” (Nicole Verhaeghen, Edegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content