In beeld: nieuwe Generator hostel in Amsterdam

06/04/16 om 09:52 - Bijgewerkt om 09:50

Amsterdam heeft nu, in navolging van steden als Venetië, Barcelona, Londen, Berlijn en Dublin, ook een Generator Hostel, de populaire low-cost hostelketen die niet alleen mikt op studenten, maar ook families die niet te veel geld willen spenderen.

Generator Amsterdam maakt deel uit van de trendy hostelketen die bekendstaat om haar eigenzinnige design en is het meest ambitieuze project tot nu toe. Het gebouw van de vroegere faculteit natuurwetenschappen werd omgevormd tot een luxehostel.

Generator bleef trouw aan de vroegere functie van het pand. Zo nemen de collegezaal en het laboratorium een centrale plaats in. De belangrijkste sociale ruimte kreeg de naam Nescio, naar de Nederlandse schrijver. Je vindt er een café waar ontbijt, brunch, lunch en diner worden geserveerd en waar gasten de hele dag terechtkunnen voor snacks, het Auditorium met mezzanine waarin de lestafel van de prof plaatsmaakte voor een bar.

Generator biedt de keuze uit slaapzalen (vanaf 15 euro), kamers voor twee of vier personen, en de Sky Suite, een appartement op de bovenste verdieping.

Gasten kunnen deelnemen aan bierproeverijen, koffiemasterclasses en filmavonden, en gebruikmaken van Vanmoof stadsfietsen. Nog voor de zomer openen er ook Generator-hostels in Rome en Stockholm. (MS)

Onze partners