Het zoete verleden

© GF

Op een steenworp van het historische slagveld in Waterloo kunnen gasten zich nog wat meer onderdompelen in de geschiedenis van Waals-Brabant, namelijk in de tijd van de nijverheid in de negentiende eeuw.

Waar

Waterloo

Waarom

Tweehonderd jaar na Napoleons nederlaag in Waterloo (8 juni 1815) spelen vijfduizend figuranten en driehonderd paarden op 19 en 20 juni de beroemde veldslag na op nooit eerder vertoonde wijze.

Het zoete verleden
© GF

Hotel

Martin’s Grand Hotel. Op een steenworp van het historische slagveld kunnen gasten zich nog wat meer onderdompelen in de geschiedenis van Waals-Brabant, namelijk in de tijd van de nijverheid in de negentiende eeuw.

Het hotel is gevestigd in La Sucrerie. In de loop van de jaren kreeg die voormalige suikerraffinaderij allerlei andere functies: een melkfabriek, lammerenkwekerij, filmstudio en instelling voor gemeentelijke diensten.

Sinds 1992 is het in gebruik als hotel, maar de geschiedenis van het pand is nog overal voelbaar: de gasten dineren onder de imposante gewelven uit 1836 en de kamers ademen een Engelse en napoleontische sfeer.

Het zoete verleden
© GF

De gasten kunnen kiezen uit ‘Cosy’ voor één persoon, ‘Charming’ voor twee personen en ‘Great’, met zithoek en bubbelbad. De kamers zijn modern, maar met een nostalgisch tintje.

In het historische decor van restaurant La Sucrerie worden gasten verwend met uitsluitend huisgemaakte lekkernijen, zoals truffelpraline van Waterloo.

Voor een ‘Cosy’ (1 persoon) betaalt u vanaf 105 euro, voor een ‘Charming’ vanaf 115 euro en voor een ‘Great’ vanaf 130, telkens inclusief ontbijt. Op de website vindt u ook arrangementen, bijvoorbeeld voor families.

Martin’s Grand Hotel, Chaussée de Tervuren 198, 1410 Waterloo, 02 352 18 15

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content